Abortus pasidariusioms moterims popiežius leis atleisti nuodėmes | kl.lt

ABORTUS PASIDARIUSIOMS MOTERIMS POPIEŽIUS LEIS ATLEISTI NUODĖMES

  • 1

Popiežius Pranciškus suteiks visiems kunigams įgaliojimus atleisti nuodėmes visoms atleidimo siekiančioms abortus pasidariusioms moterims per artėjančius katalikų Šventuosius metus, argentiniečiui pontifikui tęsiant pastangas, kad Bažnyčia taptų atviresnė ir labiau įtraukianti.

Vatikano antradienį paskelbtame Pranciškaus laiške kalbama apie „egzistencines ir moralines kančias“, kurias patiria moterys, turėjusios nutraukti savo nėštumą.

Pontifikas pripažįsta „sutikęs daugybę moterų, kurios širdyje nešioja randą dėl to kankinamo ir skausmingo sprendimo“.

„Nepaisydamas jokių priešingų nusistatymų aš nusprendžiau visiems kunigams Šventaisiais metais suteikti veiksmų laisvę atleisti aborto nuodėmę toms, kurios ją įgijo ir kurios su atgailaujančia širdimi siekia už ją atleidimo“, - sakoma pontifiko, kuris šiuo sprendimu neatsižvelgė į konservatyvių tradicionalistų poziciją, laiške.

Bažnyčios mokymas skelbia, kad abortas užtraukia itin sunkią nuodėmę tiek moterims, kurios ryžtasi tam žingsniui, tiek asmenims, kurie atlieka tą procedūrą arba pasirūpina, kad ji būtų atlikta; tokie žmonėms laikomi automatiškai atskirtais nuo Bažnyčios.

Tokią nuodėmę gali oficialiai atleisti tik vyskupijos vyriausiasis nuodėmklausys – penitenciarijus – arba krikščionių misionierius, sakė Vatikano atstovas Ciro Benedettini (Kiras Benedetinis).

Šventieji Gailestingumo metai prasidės šių metų gruodžio 8 dieną Bažnyčiai švenčiant Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo iškilmę ir tą dieną taip pat minint Vatikano II Susirinkimo uždarymo 50-ąsias metines.

Neeiliniai jubiliejiniai metai, kuriais Pranciškus nori iškelti Dievo gailestingumą į viso pasaulio tikinčiųjų bendruomenės dėmesio centrą, bus minimi iki 2016 metų lapkričio 20 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

idomu

ar kunigams pedofilams ir kitokiems iskripeliams jau atleista ir jie vel gali kartoti ta pati iki sekancio atleidimo... juk tai savi /broliai/ nuodemeje...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS