Airija paskelbė klimato „nepaprastąją padėtį“ | kl.lt

AIRIJA PASKELBĖ KLIMATO „NEPAPRASTĄJĄ PADĖTĮ“

  • 1

Airijos parlamentas antrasis po Didžiosios Britanijos paskelbė nepaprastąją klimato padėtį ir šį sprendimą švedų paauglė, aplinkosaugos aktyvistė Greta Thunberg (Greta Tunberg) pavadino „puikiomis naujienomis“.

Parlamento ataskaitos, kuria skelbiama „nepaprastoji klimato padėtis“, o parlamentas raginamas „ištirti, kaip (Airijos vyriausybė) gali gerinti savo atsaką į biologinės įvairovės nykimą“, pataisa buvo priimta vėlai ketvirtadienį be balsavimo.

Pataisą pateikęs Airijos žaliųjų partijos lyderis Eamonas Ryanas (Eimonas Rajenas) sprendimą pavadino istoriniu.

16-metė aktyvistė G. Thunberg, vadovaujanti protestams visoje Europoje ir tampanti vienu garsiausių „žaliojo“ judėjimo balsų, paragino šiuo pavyzdžiu pasekti ir kitas šalis.

„Puikios naujienos iš Airijos!! Kas kiti?“ – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė G. Thunberg.

Britanijos parlamentas gegužės 1 dieną tapo pirmuoju pasaulyje, paskelbusiu nepaprastąją padėtį dėl aplinkos ir klimato būklės, nors šis dokumentas yra daugiausiai simbolinis.

Balsavimas buvo surengtas po 11 dienų trukusių aplinkosaugos aktyvistų grupės „Extinction Rebellion“ protestų, kurie buvo paralyžiavę dalį Londono centro.

Galutinis „Extinction Rebellion“ tikslas – kad iki 2025 metų būtų visiškai nutraukta pasaulinę taršą šiltnamio efektą sukeliančiomis dujomis ir sustabdytas biologinės įvairovės nykimas. Šiuos žingsnius parėmė kairiosios pakraipos politikai visame pasaulyje.

Britų vyriausybė numato 2050 metų datą ir sako, kad tikslą galima pasiekti be reikšmingos ekonominės žalos ir palyginti pigiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o

Airijos klimatas vienas is svariausiu Europoje nes prie Atlanto ir nera tokiu dideliu pramones gamyklu tai ka bekalbet apie mus kur vakaru vejai nesa visa bruda ir dar magnolija pasirase sutarti del siuksliu priemimo ir nieko nes .runkeliai/ tyli o vyrunkeliui poh.../do lampocki/........

SUSIJUSIOS NAUJIENOS