Airijoje nutrauktas atvykstantiesiems privalomas karantinas viešbučiuose | kl.lt

AIRIJOJE NUTRAUKTAS ATVYKSTANTIESIEMS PRIVALOMAS KARANTINAS VIEŠBUČIUOSE

  • 0

Airijos vyriausybei toliau švelninant dėl koronaviruso įvestus apribojimus, šalyje šeštadienį panaikintas reikalavimas į šalį atvykstantiems asmenims privalomai karantinuotis viešbutyje.

Nuo kovo pabaigos iš vyriausybės skelbiamo sąrašo šalių atvykusiems asmenimis buvo privaloma dvi savaites karantinuotis viešbutyje.

Tačiau šeštadienį airių vyriausybė paskelbė, jog sveikatos reikalų ministras Stephenas Donnelly (Stivenas Donelis) „pranešė apie visų likusių šalių pašalinimą iš minėto sąrašo“. Sprendimas įsigaliojo nuo šeštadienio.

Sveikatos apsaugos ministerija išplatintame pareiškime nurodė, kad sprendimas buvo priimtas „atsižvelgiant į naujausias vyriausiojo medicinos pareigūno rekomendacijas“.

Reikalavimas karantinuotis viešbutyje taip pat iki šiol galiojo keliautojams, kurie nesilaikė atvykimo reikalavimų, kaip antai turėti neigiamą PGR testą.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenys rodo, kad per pastaruosius šešis mėnesius viešbučiuose privalomai karantinavosi beveik 10 300 žmonių. Karantino metu beveik 600-ams buvo patvirtintas koronavirusas.

Pasak S. Donnelly, piko metu pagal šią tvarką karantinuotis teko atvykusiesiems iš maždaug šešiasdešimties šalių. Gegužės pradžioje dėl to viešbučiuose karantinavosi daugiau nei tūkstantis žmonių.

Airijoje nuo koronaviruso iki šiol mirė 5 209 žmonės, rodo oficialūs duomenys.

Penkis milijonus gyventojų turinčioje šalyje jau panaikinta dauguma apribojimų. Juos panaikinti padėjo ir didelis gyventojų aktyvumas skiepijantis: šalyje pilnai paskiepyta daugiau nei 90 proc. suaugusiųjų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS