„Amazon“ darbuotojai – prieš J. Bezoso norą kovai su klimato kaita skirti milijardus | kl.lt

„AMAZON“ DARBUOTOJAI – PRIEŠ J. BEZOSO NORĄ KOVAI SU KLIMATO KAITA SKIRTI MILIJARDUS

  • 1

„Amazon“ įkūrėjui Jeffui Bezosui pažadėjus skirti 10 mlrd. dolerių (9,23 mlrd. eurų) kovai su klimato kaita, dalis bendrovės darbuotojų kritiškai įvertino šį projektą.

J. Bezoso dosnumas yra pagirtinas, tačiau įmonė pradžioje pati turi tarpti draugiškesnė aplinkai, tviteryje rašė grupė „Amazon“ darbuotojų.

„Kada „Amazon“ liausis padėti naftos ir dujų įmonėms naikinti Žemę gręžiant dar daugiau naftos ir dujų gręžinių?“ – klausiama pranešime. „Amazon“ esą turi nustoti finansuoti klimato kaitą neigiančius „smegenų centrus“ ir dyzelinu varomus savo automobilius pakeisti elektromobiliais. Be to, darbuotojai iš įmonės įkūrėjo, kuris, „Forbes“ duomenimis, yra turtingiausias pasaulio žmogus, reikalauja lyderystės klimato apsaugos srityje.

Prieš tai J. Bezosas instagrame paskelbė ketinantis kovai su klimato kaita skirti 10 mlrd. dolerių. „Klimato kaita yra didžiausia grėsmė mūsų planetai“, - įspėjo jis. Todėl jis įsteigiąs „Bezoso Žemės fondą“ („Bezos Earth Fund“), kuris finansiškai rems mokslininkus, aktyvistus ir nevyriausybines organizacijas kovoje su klimato šilimu. Pirmosios lėšos bus skirtos vasarą.

J. Bezoso turtas, „Forbes“ duomenimis, vertinamas beveik 130 mlrd. dolerių. Jis praeityje buvo kritikuojamas, kad, turint omenyje jo turtą, aukoja palyginti mažai pinigų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ne pinigai

mazins klimato kaita o darbai ,kuriu visiskai nematyt ,tik pliurpalizacija,kuri jokios naudos neduos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS