Analitikai – apie drebančias Kremliaus kinkas: atskleidė, ko bijo labiausiai | kl.lt

ANALITIKAI – APIE DREBANČIAS KREMLIAUS KINKAS: ATSKLEIDĖ, KO BIJO LABIAUSIAI

  • 0

Kremlius vengia atvirų prievartinių priemonių prieš nepaklusniuosius, nes nerimauja dėl Rusijos prezidento Vladimiro Putino režimo stabilumo, rašo UNIAN.

Taip teigė Karo studijų instituto (ISW) analitikai. Jie pažymėjo, kad Rusijos ultranacionalistai pasisako už stalininių represijų grąžinimą ir tikisi, kad V. Putinas jas sustiprins. Tačiau Kremlius ir toliau to vengia, nes baiminasi dėl režimo stabilumo.

Visų pirma, Rusijos Federacijos vyriausybė atsiėmė iš Valstybės Dūmos įstatymo projektą, numatantį padidinti mokesčius iš šalies pabėgusiems rusams nuo 13 iki 30 proc., nors ultranacionalistai ne kartą ragino Kremlių nacionalizuoti „išdavikų“ turtą. ISW analitikų nuomone, Kremlius „dvejoja dėl tokių priemonių įvedimo“.

UNIAN primena, kad ultranacionalistai ne kartą atvirai ragino grįžti prie stalininių represijų. Buvo tikimasi, kad V. Putinas bus visiškai atsidavęs karui ir rems represinę politiką.

Andrejus Gurulevas, Rusijos Valstybės Dūmos narys iš „Vieningosios Rusijos“, neseniai paragino atgaivinti „liaudies priešo“ sąvoką Rusijos Federacijoje. Tuo pat metu pripažino, kad būtent jis nori, jog sugrįžtų stalininės represijos.

Gairės: karas Ukrainoje, Kremlius, represijos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS