Anglijoje vyksta vietos valdžios rinkimai, kuriuose premjero R. Sunako toriams gresia pralaimėjimas | kl.lt

ANGLIJOJE VYKSTA VIETOS VALDŽIOS RINKIMAI, KURIUOSE PREMJERO R. SUNAKO TORIAMS GRESIA PRALAIMĖJIMAS

Anglijoje ketvirtadienį vyksta vietos valdžios rinkimai, kuriuose skaudus pralaimėjimas gresia britų premjero Rishio Sunako konservatoriams. Prognozuojama, kad toriai per balsavimą didžiausioje Jungtinės Karalystės dalyje praras šimtus mandatų vietų tarybose. Tai gali padidinti spaudimą ministrui pirmininkui prieš parlamento rinkimus, kurie, anot R. Sunako, vyks dar šiais metais. Rinkimai ketvirtadienį vyksta 107 Anglijos savivaldybėse iš 317.

Ypač svarbūs yra mero rinkimai Londone bei 10 metropolių regionų. Sostinėje favoritu laikomas dabartinis jos vadovas Sadiqas Khamas iš socialdemokratinės Leiboristų partijos. Pergalė prognozuojama ir jo partiečiams Mančesterio bei Liverpulio regionuose.

Naujai suformuotame Jorko ir Šiaurės Jorkšyro regione Šiaurės Anglijoje, kuriame yra ir premjero R. Sunako rinkimų apylinkė, apklausose taip pat pirmauja leiboristų politikas. Tačiau konservatoriai gali tikėtis apginti savo pozicijas Vakarų Midlandse bei Tiso Slėnyje šiaurės rytuose.

Rinkimų punktai duris užvers 23.00 val. Vidurio Europos vasaros laiku. Balsavimo teisę turi 44 mln. Anglijos gyventojų iš 57 mln. Priešingai nei parlamento rinkimuose, balsuoti gali iš piliečiai iš ES, kurių gyvenamoji vieta yra šioje šalies dalyje.

Vietų tarybų rinkimų rezultatų tikimasi vėliausiai penktadienį. Tuo tarpu Londono meras turėtų paaiškėti tik šeštadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS