Ant naujų eurobanknotų siūlo įamžinti „BioNTech“ įkūrėjus | kl.lt

ANT NAUJŲ EUROBANKNOTŲ SIŪLO ĮAMŽINTI „BIONTECH“ ĮKŪRĖJUS

Idėjų būsimų eurobanknotų dizainui ieškantis Europos Centrinis Bankas (ECB) pasiūlymų sulaukė ir iš Europos Parlamento (EP).

Vokietijos laisvųjų demokratų (FDP) frakcijai priklausantis EP narys Moritzas Körneris teigia, kad ant vieno iš būsimų banknotų turėtų būti pavaizduoti vakcinų gamintojo „BioNTech“ įkūrėjai vyras ir žmona Ugur Sahin ir Özlem Türeci.

Pasak Vokietijos politiko, svarbios Europos asmenybės – tokios kaip „BioNTech“ įkūrėjų pora – turėtų būti įamžintos ant naujųjų banknotų. Tokią nuomonę europarlamentatas išsakė Vokietijos dienraščiui „Die Welt“. Politikas pabrėžia, kad šios mokslininkų poros pasiekimai išgelbėjo milijonų europiečių gyvybes.

Kilus COVID-19 pandemijai, Mainco mieste įsikūrusiai vakcinų gamintojai „BioNTech“ per sąlyginai trumpą laiką pavyko sukurti koronaviruso vakciną, naudojant ribonukleino rūgšties (mRNA) metodą.

Praėjus dvidešimčiai metų nuo eurobanknotų įvedimo, ECB pradėjo šių banknotų dizaino keitimo procesą. Visuomenė turės galimybę pareikšti savo nuomonę dėl dizaino, tačiau ECB valdančioji taryba sprendimą dėl naujų banknotų spausdinimo priims tik 2024 m.

GALERIJA

  • Ant naujų eurobanknotų siūlo įamžinti „BioNTech“ įkūrėjus
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (12)

galvojau

kad juos tesiti reikia, o čia pasirodo įamžinti....

vakserių daugėja

- užsikrėtimų daugėja. Baikit ligas nešiot, vakseriai.

atspauskit

dar elton jono zalupos antspaudą. Bus vakseriam džiaugsmo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS