Antikremliškas judėjimas ragina civilius išvykti iš Rusijos pasienio miestų | kl.lt

ANTIKREMLIŠKAS JUDĖJIMAS RAGINA CIVILIUS IŠVYKTI IŠ RUSIJOS PASIENIO MIESTŲ

  • 0

Už Ukrainą kovojančios rusų savanorių pajėgos paragino civilius gyventojus bėgti iš Belgorodo ir Kursko, grasindamos surengti plataus masto išpuolius prieš karinius objektus šiuose Rusijos pasienio su Ukraina miestuose.

„Raginame vietos institucijas išsaugoti žmonių gyvybes ir pradėti evakuoti Kursko ir Belgorodo miestus“, – sakoma bendrame trijų grupių, sudarytų daugiausia iš Rusijos piliečių, pareiškime, praėjus dienai po to, kai jos pareiškė užėmusios kaimą Rusijos Kursko srityje.

Antikremliškas judėjimas „Legionas „Rusijos laisvė“, „Rusijos savanorių korpusas“ ir „Sibiro batalionas“ anksčiau antradienį pranešė, kad iš Ukrainos įžengė į Kursko ir Belgorodo sritis, o Maskva teigė, kad bandymams sutrukdė raketomis ir artilerija.

„Esame priversti apšaudyti karines pozicijas Belgorodo ir Kursko miestuose“, – sakoma šių grupių trečiadienio pareiškime.

Maskva paneigė, kad šią savaitę kovotojai pasiekė laimėjimų, o vėliau paskelbė pareiškimą, kuriame teigė, kad atrėmė visus įsiveržimus.

Ukrainoje įsikūrusios sukarintos grupuotės, sudarytos iš Rusijos piliečių, kurie priešinasi Maskvos invazijai, yra prisiėmusios atsakomybę ir už anksčiau įvykdytus įsiveržimus į Rusijos teritoriją.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS