Antradienį į Kyjivą atvyks Kinijos specialusis pasiuntinys | kl.lt

ANTRADIENĮ Į KYJIVĄ ATVYKS KINIJOS SPECIALUSIS PASIUNTINYS

Į Kyjivą dviejų dienų vizito antradienį atvyks Kinijos specialusis pasiuntinys, dalyvausiantis kelionėje po Europą, skirtoje Pekino vadovaujamoms pastangoms dėl taikos derybų Maskvos karui Ukrainoje užbaigti.

Vienas Ukrainos vyriausybės pareigūnas naujienų agentūrai AFP sakė, kad aukšto rango kinų diplomatas Li Hui Kyjive lankysis gegužės 16–17 dienomis.

Pekinas apie jo vizitą paskelbė praėjusią savaitę, teigdamas, kad Li Hui taip pat lankysis Rusijoje ir kitose Europos šalyse.

Itin glaudžius ryšius su Maskva palaikantis Pekinas oficialiai laikosi neutralumo dėl Rusijos karo Ukrainoje, o kinų prezidentas Xi Jinpingas (Si Dzinpingas) niekada nėra pasmerkęs Rusijos invazijos.

Kovą Kinijos lyderis Rusijoje susitiko su Vladimiru Putinu ir tuomet save vaizdavo kaip tarpininką, kuriam rūpi išlaikyti stabilumą.

Li Hui kelionė įvyks praėjus trims savaitėms po Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio telefoninio pokalbio su Kinijos vadovu. V. Zelenskis šį pokalbį apibūdino kaip ilgą ir prasmingą.

Li Hui bus aukščiausio rango Kinijos diplomatas, lankęsis Ukrainoje nuo Maskvos invazijos pradžios praėjusių metų vasarį.

2009–2019 metais jis ėjo Kinijos ambasadoriaus Rusijoje pareigas.

Jis taip pat lankysis Rusijoje, Lenkijoje, Prancūzijoje ir Vokietijoje.

Pekinas nurodė, kad Li Hui kelionės tikslas – palaikyti dialogą su visomis šalimis dėl Ukrainos krizės politinio sureguliavimo.

Xi Jinpingas kovo mėnesį lankėsi Maskvoje ir sulaukė kritikos už tai, kad nepasmerkė Maskvos invazijos į Ukrainą.

Gairės: karas Ukrainoje, Kyjivas, Kinija, pasiuntinys, diplomatas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS