Apklausa: ketvirtadalis rusų norėtų prisijungti Baltarusiją | kl.lt

APKLAUSA: KETVIRTADALIS RUSŲ NORĖTŲ PRISIJUNGTI BALTARUSIJĄ

  • 1

Didžiausios Rusijoje visuomenės nuomonės tyrimų agentūros „Levada-centr" duomenimis, ketvirtadalis Rusijos gyventojų pasisako arba už Sąjunginę Rusijos ir Baltarusijos valstybę (su bendru prezidentu), arba už Baltarusijos prijungimą prie Rusijos.

Anot apklausos, Minskas taip pat lieka dažniausiai įvardijamu „Maskvos draugu“.

41 proc. respondentų pareiškė, kad ateityje Rusija turėtų stiprinti ryšius su Baltarusija.

Kaip teigiama opoziciniame portale kasparov.ru, palankiai apie Baltarusiją pasisakančių rusų nuošimtis auga nuo praėjusių metų. „Blogai“ arba „Labai blogai“ Baltarusiją vertina tik atitinkamai 6 proc. ir 2 proc. apklausos dalyvių.

Minskas rusų sąmonėje tvirtai laiko „geriausio draugo“ statusą. Pastarojoje apklausoje tai patvirtino 58 proc. apklausos dalyvių. Antroje vietoje atsidūrė Kinija – 40 proc. ir Kazachstanas – 35 proc. apklaustųjų.

Gana palankiai, nors ir ne taip optimistiškai, rusai žiūri į santykius su Armėnija, Azerbaidžanu, Indija, Sirija ir Venesuela.

Grėsmingiausiais varžovais, rusų nuomone, liko JAV (60 proc.), Ukraina (35 proc.) ir Jungtinė Karalystė (29 proc.). Galima pastebėti, kad pastaroji „Maskvos priešų“ trejetuke įsitvirtino 2018 metais, kai Rusijos karinės žvalgybos darbuotojai Solsberyje apnuodijo perbėgusį šnipą Sergejų Skripalių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

je,je

je,je,je,PRISIJUNGTI !! Bialorusija!! ---bet NE --susijungti!!,, ,,,cha,cha ---nes bulbukai'' rusams yra antrarushiai-muzikai,,,Tashkutis ,ponai. Tai lyg patvorio bernaiciai[kam su jais -jungtis--- juos ruseliams reikia ==prijungti ,,kad jie ishnyktu,,tai kas kad bulbukai truputi baltesnes spalvos-slavai ==ras-dva;ras-dva--ir asimikiuosis arba cha cha! pakeis spalva muzikai edantys[ drannikus] Tai "bulbous"ateitis placioje tevyneje===antra ruuuuushis

SUSIJUSIOS NAUJIENOS