Apmaudu: filme – žiaurus elgesys su gyvūnais | kl.lt

APMAUDU: FILME – ŽIAURUS ELGESYS SU GYVŪNAIS

Už gyvūnų teises pasaulyje kovojanti tarptautinė organizacija "Peta" kreipėsi į teisėsaugą dėl realybės šou-filmo "Jackass Forever" neteisėtų veiksmų su gyvūnais.

Užuot iškirpę scenas, kuriose bulius provokuojamas pulti, gyvatė gelti, o tarantulas vos nenužudomas, JAV kino kompanija "Paramount Pictures" nusprendė palikti dar daugiau scenų, kuriose smurtaujama prieš gyvūnus.

"Peta" paprašė pradėti baudžiamąjį tyrimą dėl filmo.

Laiške Los Andželo miesto prokurorui Mike'ui Feueriui ir Los Andželo apygardos prokuroro pavaduotojai Kimberly Abourezk organizacija nurodė ištirti ir imtis atitinkamų teisinių veiksmų prieš asmenis, dalyvaujančius filmuojant scenas, kuriose vaizduojamas žiaurus elgesys su gyvūnais minėtame filme.

Šiuo kreipimusi į teisėsaugą siunčiama aiški žinia Holivudui, kad gyvūnų išnaudojimas filmuose ir televizijos laidose yra žiaurus ir neteisėtas.

Gyvūnai nėra aktoriai – jie nesutiko su siaubingais triukais ir neturėtų būti naudojami pramogoms.

"Jackass Forever" anonse buvo parodyta, kaip Johnny Knoxville'is nuvirto nuo buliaus, į Seano McInerney'aus nosį įkando gyvatė, o tarantulas įstrigo plastikiniame vamzdyje tarp dviejų vyrų galvų.

Tarantulai, kaip ir gyvatės, jautrūs vibracijai, tai jiems padeda nustatyti pavojų, todėl stiprūs garsai ir svetima aplinka šiems vorams kelia ypač didelį stresą.

Filme apstu ir kitų žiaurių scenų: J.Knoxville'is provokuoja bites įgelti į Steve-O varpą, neiškentęs skausmo daugelį bičių vyras nužudo. Panaši lemtis ištinka ir skorpioną.

"Jackass" triukai yra smurtiniai ir vulgarūs, bet kai žalojasi patys žmonės, tai vienas dalykas, tačiau visai kas kita, kai gyvūnai yra išnaudojami, persekiojami ir traumuojami, tai yra žiaurumas", – įsitikinusi "Peta" prezidentė Ingrid Newkirk.

Tirdamos ir patraukdamos "Jackass Forever" atsakomybėn už šiuos pažeidimus, valdžios institucijos primins kino pramonei, kad smurtauti prieš gyvūnus visada buvo blogis.

"Peta" ragina žiūrovus netylėti ir susisiekti su "Paramount Pictures" bei filmo aktoriais per jų oficialias socialinių tinklų paskyras, kad primintų, jog žiaurus elgesys su gyvūnais nėra pokštas.

Organizacija taip pat siūlo boikotuoti tokių filmų peržiūras.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Jūs čia rimtai?

Kai žmogaus protėviai pradėjo valgyti mėsą,jų smegenų tūris padidėjo kone dvigubai.Tai įrodė moksliniai tyrinėjimai.Šitų protėviai matyt mėsos nevalgė,tai ir liko gyvūnų proto ir elgiasi,kaip lygūs su lygiais.

o

neapmaudu kai gyvunai zudomi mesai? juk galima sveikai pragyvent vien is augalu===

Giedrius.U

O priverstinis marmalo brukimas žmogui ar nėra nusikaltimas prieš žmoniją?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS