„Apple“ skirta bauda: neinformavo apie „iPhone“ lėtinančius įrangos atnaujinimus | kl.lt

„APPLE“ SKIRTA BAUDA: NEINFORMAVO APIE „IPHONE“ LĖTINANČIUS ĮRANGOS ATNAUJINIMUS

Prancūzijos konkurencijos, vartotojų apsaugos ir kovos su sukčiavimu tarnyba (DGCCRF) paskelbė, kad „Apple“ sutiko sumokėti 25 mln. eurų baudą dėl to, kad neinformavo „iPhone“ vartotojų, kad telefonų programinės įrangos atnaujinimai gali sulėtinti senesnius telefonus.

Skandalas prasidėjo 2017 m. gruodį, kai JAV technologijų milžinė pripažino, kad naujausia „iOS“ programinė įranga lėtina senesnių telefonų darbą, o pačių telefonų baterija kur kas greičiau senka.

Kritikai kaltina bendrovę tyčia verčiant vartotojų kuo dažniau pirkti naujus telefonus. Nepasitenkinimas privertė „Apple“ tobulinti savo programinę įrangą ir pasiūlyti dideles nuolaidas baterijų keitimui.

Prancūzijos prokurorai 2018 m. sausį pradėjo tyrimą, gavę „Halt Planned Obsolescence“ (HOP) asociacijos skundą.

„iPhone“ vartotojai nebuvo informuoti apie tai, kad „iOS“ versijų 10.2.1 ir 11.2 atnaujinimai gali sulėtinti jų įrenginius“, – sakoma DGCCRF pranešime.

„Tai yra istorinė tiek vartotojų, tiek ir aplinkos pergalė prieš skandalingas praktikas“, – teigė HOP įkūrėjai Laetitia Vasseur ir Samuelis Sauvage. Jie tikisi pateikti ieškinius prieš „Apple“ dėl žalos atlyginimo.

Pati bendrovė sakė besidžiaugianti sutarimu su DGCCRF, kuris leis išvengti galimai gėdingo teismo proceso.

„Mūsų tikslas visada buvo kurti klientų mėgstamus gaminius ir „iPhone“, kurie veiktų kuo ilgiau, gamyba yra svarbi šio tikslo dalis“, – teigiama „Apple“ pranešime.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS