Ar grius V. Putino režimas su A. Navalno grįžimu? | kl.lt

AR GRIUS V. PUTINO REŽIMAS SU A. NAVALNO GRĮŽIMU?

  • 4

Šį pirmadienį TV3 aktualijų laidoje „Karštai su tv3.lt“ bus kalbama apie karščiausius įvykius Maskvoje ir Rusijoje, apie tai, ar grius Vladimiro Putino režimas, ar neateis jėgos, kurios bus pavojingos Baltijos šalims. Studijos svečiai: Rusijos opozicijos atstovas Ivanas Tiutrinas ir Vilniaus politikos analizės instituto vyr. analitikas Marius Laurinavičius.

„Mariau, ar galima palyginti protestus Baltarusijoje ir Rusijoje, kurie buvo savaitgalį?“ – klausė laidos vedėjas, tv3.lt portalo vyr. redaktorius Artūras Anužis.

„Kiekvienas režimas žlunga, žlugs ir šitas. Nesitikiu, kad tai įvyks artimiausioje ateityje. Maskvoje, Sankt Peterburge skaičiai yra dideli, bet jeigu kalbėti apie visą Rusiją, kas yra svarbiau, masteliai nėra tokie dideli ir jie nepadarys revoliucijos. Įvykiai gatvėje nerodo kažkokios kritinės masės. Didelio žingsnio į priekį visoje Rusijoje aš nematau“, – sako M. Laurinavičius.

Kiekvienas režimas žlunga, žlugs ir šitas. Nesitikiu, kad tai įvyks artimiausioje ateityje.

Pasak politikos eksperto, neabejojama, kad pasyvių protestuotojų Rusijoje yra žymiai daugiau. Tai didžiausias klausimas – kaip iš pasyvaus protesto pereiti į aktyvų protestą, kuris jau keltų realią grėsmę režimui.

„Kalbant apie režimo nuvertimą, be pasiryžimo numirti, ko gero, to neįmanoma padaryti. Rusijoje yra 140 mln. gyventojų, iš jų apie 4,5 mln. dirba jėgos struktūrose, palyginimui tokio dydžio buvo Vermachto armija Antrojo pasaulinio karo metu. Tai žmonės, kurie gauna gerą atlyginimą, kuriems praplaunamos smegenys ir jie yra pasiryžę režimą ginti bet kokiomis priemonėmis“, – apie tai, kodėl nėra paprasta nuversti režimą kalba I. Tiutrinas.

Tačiau, net jei griūtų V. Putino režimas, ar Kremliaus opozicijos lyderiu save pristatantis Aleksejus Navalnas būtų geresnė alternatyva? Jei A. Navalnas kovoja prieš V. Putiną už valdžią, tai dar nereiškia, kad jis yra geresnis už jį.

Prisimenant politinius A. Navalno pareiškimus pastarųjų metų bėgyje ir tai, kad jis palaikė tiek Rusijos karą su Sakartvelu, tiek Krymo aneksiją, o Rusijos okupuotas teritorijas vadina valstybėmis, iškovojusiomis nepriklausomybę, akivaizdu, kad jo požiūris pavojingas ne tik Lietuvai, bet ir visiems Rusijos Federacijos kaimynams, kurie buvo Sovietų Sąjungos rėmuose. Tad kyla tam tikrų klausimų: Jei A. Navalnas taptų Rusijos prezidentu – ar jis bus geresnis už V. Putiną? Kas geriau Rusijai ir visam likusiam pasauliui – V. Putinas ar A. Navalnas?

Kaip A. Navalną vertina jį pažįstantis ir kartu dirbęs I. Tiutrinas ir dar daugiau diskusijų – šiandien, 19.30 val. laidoje „Karštai su tv3.lt“ per TV3! Laidą taip pat galite stebėti internete – tv3.lt ir per TV3 Play.

GALERIJA

  • Ar grius V. Putino režimas su A. Navalno grįžimu?
  • Ar grius V. Putino režimas su A. Navalno grįžimu?
  • Ar grius V. Putino režimas su A. Navalno grįžimu?
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Tiktai kai tas gelbėtojas pradės vandenių vaikščioti ir nukryžiuotas bus...

Čiubaka

Ar bus nubausti koščėjaus mitingo dalyviai?

KAM ČIA KYLA TIKIE KVAILI KLAUSIMAI ?

Vokietija deportavo kažkokį su protu susipykusį debilą ir Lietuvos purvasklaidai - jis vos ne Rusijos prezidentas !!! Atrodo, Lietuva jau visiškai nesigaudo elementariuose feikinėse situacijose. Tik ką kėlė ant šakių kažkokia namų šeimininkę - šiandien jau kažkoks NASRALNAS statomas aukščiau Putino, kuris pakėlė Rusiją iš pelenų ir šiandien jį palaiko apie 80 % Rusijos gyventojų...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS