Armėnijos premjeras su šalininkais dalyvauja eitynėse sostinės gatvėmis | kl.lt

ARMĖNIJOS PREMJERAS SU ŠALININKAIS DALYVAUJA EITYNĖSE SOSTINĖS GATVĖMIS

Armėnijos premjeras Nikolas Pašinianas, apkaltinęs kariškius perversmo rengimu, ketvirtadienį drauge su šalininkais žygiavo sostinės Jerevano gatvėmis.

„Padėtis įtempta, bet turime sutikti, kad susirėmimų negali būti“, – per megafoną šalininkams sakė N. Pašinianas ir pridūrė, kad naujas politinis nestabilumas po mėnesius trukusių protestų prieš jį yra „suvaldomas“.

N. Pašinianas paneigė gandus, kad rengiasi bėgti iš šalies.

„Šiuo metu platinami duomenys, kad mes rengiamės bėgti, užsakėme lėktuvą. Tačiau mes čia, mano šeima čia. Pakviesime ir juos, kad pamatytumėte“, – eisenos metu sakė premjeras.

Eisenoje taip pat dalyvauja N. Pašiniano sūnus ir ministrai.

Anksčiau ketvirtadienį Armėnijos ginkluotųjų pajėgų Vyriausiasis štabas išplatino pareiškimą, kuriame pareikalavo N. Pašiniano ir jo kabineto atsistatydinimo, o vyriausybės vadovas šį žingsnį pavadino mėginimu įvykdyti perversmą.

Eisenos Jerevane metu N. Pašinianas tvirtino, kad Armėnijoje „armija klauso tautos ir premjero“.

Jis atmetė pilietinių susirėmimų šalyje tikimybę ir sakė: „Kariškiai priėmė emocijomis pagrįstą sprendimą.“

Šią savaitę Armėnijoje suintensyvėjo antivyriausybinės demonstracijos, kuriose reikalaujama N. Pašiniano trauktis iš premjero posto.

Protestai prieš N. Pašinianą prasidėjo pernai lapkritį, kai premjeras tarpininkaujant Maskvai sudarė taikos susitarimą su Azerbaidžanu, užbaigusį šešias savaites trukusias nuožmias kautynes ginčijamame Kalnų Karabacho regione.

Per tas kautynes žuvo apie 6 tūkst. žmonių.

Pagal susitarimą, sustabdžiusį Azerbaidžano puolimą, kurio metu buvo atkovotos kai kurios per 10-ojo dešimtmečio karą armėnų separatistų užvaldytos teritorijos dalys, Armėnija sutiko perduoti Azerbaidžanui tris aplink Kalnų Karabachą esančius rajonus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS