Artėjant „Brexit“, finansų įmonės traukiasi iš Didžiosios Britanijos | kl.lt

ARTĖJANT „BREXIT“, FINANSŲ ĮMONĖS TRAUKIASI IŠ DIDŽIOSIOS BRITANIJOS

  • 0

Londonui ir Briuseliui tęsiant derybas dėl „Brexit“, finansų sektorius rengiasi Didžiosios Britanijos išstojimui iš Europos Sąjungos (ES): šimtai bankų ir investicijų bendrovių perkelia savo darbuotojus į Europos biurus, parodė finansų sektorių analizuojančios bendrovės „New Financial“ tyrimas.

Bendrovės analitikai nustatė 332 bendroves, kurios į ES teritoriją perkėlė dalį savo verslo, pervežė bent dalį darbuotojų arba įsteigė naujas organizacijas. Šešiasdešimt iš jų tai pradėjo daryti nuo kovo mėnesio, kuomet „Brexit“ turėjo įvykti pagal pradinius planus, rašo agentūra „Bloomberg“.

Tyrimo duomenimis, pagrindine darbuotojų ir biurų perkėlimo kryptimi tapo Dublinas, pagal populiarumą aplenkęs Liuksemburgą ir Paryžių.

„Daugelis stambių bendrovių Europos Sąjungoje įsteigė naujas įmones, kurios veikia jau kelis mėnesius. Perkėlimui išleidusios dešimtis ar šimtus milijonų JAV dolerių, jos nesirengia artimiausiu metu grįžti į Didžiąją Britaniją“, – pažymima „New Financial“ ekspertų parengtoje ataskaitoje.

Pagal dabartinius planus Didžioji Britanija iš ES turi pasitraukti spalio 31 dieną.

Tačiau Didžiosios Britanijos parlamentas yra priėmęs įstatymą, pagal kurį šalies vyriausybės vadovas Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) turės prašyti Briuselio atidėti „Brexit“ terminą, jeigu susitarimas nebus sudarytas iki spalio 19-osios.

Savo ruožtu B. Johnsonas yra sakęs, kad verčiau „gulėtų negyvas griovyje“ negu prašytų kitų ES lyderių trečiąkart atidėti „Brexit“.

ES ir Didžiosios Britanijos derybininkai šiuo metu tęsia derybas, tikėdamiesi pasiekti susitarimą iki šią savaitę įvyksiančio Bendrijos viršūnių susitikimo.

Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininkas Donaldas Tuskas trečiadienį pranešė, kad „Brexit“ susitarimo pagrindai jau paruošti.

Tuo tarpu JK „Brexit“ sekretorius Stephenas Barclay (Stivenas Barklis) pažymėjo, kad už uždarų durų vykstančios derybos yra „intensyvios“, bet patvirtino, kad vyriausybė laikysis įstatymo, kuriuo reikalaujama prašyti atidėti išstojimą, jei susitarimas nebus pasiektas iki šeštadienio.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS