Artėjant rinkimams JAV „Facebook“ ir „Instagram“ pašalino 2,2 mln. netinkamų skelbimų | kl.lt

ARTĖJANT RINKIMAMS JAV „FACEBOOK“ IR „INSTAGRAM“ PAŠALINO 2,2 MLN. NETINKAMŲ SKELBIMŲ

Socialinių tinklų platformose „Facebook“ ir „Instagram“ buvo atmesta 2,2 mln. skelbimų ir atšaukta 120 000 įrašų dėl mėginimų „trukdyti balsuoti“ artėjančiuose JAV prezidento rinkimuose, sekmadienį paskelbtame interviu teigė „Facebook“ valdybos pirmininko pavaduotojas Nickas Cleggas (Nikas Klegas).

Be to, įspėjimai buvo paskelbti dėl 150 mln. internete paviešintos melagingos informacijos atvejų, Prancūzijos savaitraščiui „Journal du Dimanche“ teigė buvęs Didžiosios Britanijos vicepremjeras.

„Facebook“ valdanti bendrovė stiprina pastangas, siekdama išvengti įvykių, panašių į padėtį, susiklosčiusią prieš 2016 metų JAV prezidento rinkimus, laimėtus Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo). Tąsyk naudojantis socialiniu tinklu buvo mėginta iš Rusijos manipuliuoti rinkėjais.

Panašių problemų buvo ir prieš 2016 metų Didžiosios Britanijos referendumą dėl pasitraukimo iš Europos Sąjungos.

„35 tūkstančiai darbuotojų rūpinasi mūsų platformų saugumu ir prisideda prie rinkimų“, – pažymėjo „Facebook“ valdybos pirmininko pavaduotojas pasauliniams reikalams ir komunikacijai N. Cleggas.

„Užmezgėme partnerystę su 70 specializuotų žiniasklaidos priemonių, įskaitant penkias Prancūzijoje, dėl informacijos tikrinimo“, – pridūrė N. Cleggas.

Naujienų agentūra AFP yra viena iš šių partnerių.

N. Cleggas pridūrė, kad bendrovė taip pat pasitelkė dirbtinio intelekto technologijas, „leidusias ištrinti milijardus įrašų ir netikrų paskyrų dar prieš vartotojams pranešant apie jas“.

„Facebook“ taip pat septynerius metus saugo visus skelbimus ir informaciją, kas juos apmokėjo, „siekdama užtikrinti skaidrumą“.

2016 metais, dar būdamas ministro pirmininko pavaduotojas, N. Cleggas „Journal du Dimanche“ skundėsi, kad „Facebook“ nenustatė nė vieno užsienio tinklo, kuris kišosi į rinkimus Jungtinėse Valstijose, ir neužkirto kelio tokiai veiklai.

Trečiadienį prezidentas D. Trumpas papriekaištavo „Facebook“ ir „Twitter“ už tai, kad jos blokuoja nuorodas į „The New York Post“ paskelbtą straipsnį, kuriame neva atskleidžiamas dabartinio prezidento varžovo Joe Bideno (Džo Baideno) ir jo sūnaus Hunterio (Hanterio) korupcinė veikla Ukrainoje.

Dieną anksčiau „Facebook“ paskelbė neleisianti platinti skelbimų, raginančių žmones nesiskiepyti nuo koronavirusinės infekcijos, pabrėždama „prevencinio elgesio sveikatai svarbą“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS