Įvertino atlyginimus Rusijos užimtose teritorijose: ekonominė situacija yra liūdnesnė nei liūdna | kl.lt

ĮVERTINO ATLYGINIMUS RUSIJOS UŽIMTOSE TERITORIJOSE: EKONOMINĖ SITUACIJA YRA LIŪDNESNĖ NEI LIŪDNA

  • 43

Ekonomistas Žygimantas Mauricas savo „Facebook“ paskyroje pasidalijo įrašu apie tai, kaip keitėsi atlyginimai Rusijos užimtose teritorijose.

„Po Rusijos okupacijos atlyginimai Kryme tapo kone du kartus didesni nei likusioje Ukrainos dalyje, tačiau šis atotrūkis nuosaikiai mažėjo, kol 2021 metų pradžioje svarstyklių lėkštė pakrypo Krymo nenaudai. Ir tai dar ne pabaiga, nes daugelis institucijų (TVF, Pasaulio bankas) Ukrainai prognozuoja spartesnį ekonomikos augimą nei Rusijai, tad atotrūkis tarp aneksuoto Krymo ir likusios Ukrainos dalies artimiausiu metu, tikėtina, dar labiau išaugs Krymo nenaudai“, – rašo Ž. Mauricas.

Pasak jo, puikiais ekonominiais rodikliais nepasižymi ir kiti Rusijos orbitoje besisukantys regionai: Padniestrė, Abchazija, Pietų Osetija bei Donecko ir Luhansko Liaudies Respublikos.

„Facebook“ nuotr.

„Štai Padniestrėje didžiąją dalį ekonomikos (nuo prekybos centrų ir bankų iki fabrikų ir futbolo stadionų) yra užvaldžiusi „Sheriff“ (Шериф) kompanija, įkurta buvusių KGB darbuotojų (vidutinis darbo užmokestis Padniestrėje siekia apie 200 eurų). Abchazija, kuri kadaise buvo viena turtingiausių Sakartvelo teritorijų, bei Pietų Osetija šiuo metu yra apie du-tris kartus skurdesnės nei Sakartvelas, o Donecko ir Luhansko Liaudies Respublikose ekonominė situacija yra liūdnesnė nei liūdna“, – pastebi ekonomistas.

Rašyti komentarą
Komentarai (43)

Socialinė darbuotoja

Rusakalbiai iš rusyno Donecko dirba Estijoje. Rusakalbiai jau vergauja mums . Rusijai pralaimint gerovės kilimo, ginklavimosi, kosmines varžybas , turėsime daugiau rusakalbių vergų.

Klaipėdiškis

Blyn kokie idiotai kniaukia, kad Lietuvoje viskas blogai su pajamomis. Mano šeimoje 2 žm. ( dirbantys pensininkai) mėnesio pajamos 1900 eur. Niekada nesidomėjau naujų automobilių kainomis, pasirodo, kad su žmona galim kas 2 metus nuliovą mašiną pirkti be problemų atidėdami po štuką kas mėnesį. Ir tos pasakos apie pensininkų skurdumą juokina, kai juos apiplėšia tai amžinai dešimtim tūkstančių iš jų nugvelbia.

Lietuviams kur kas svarbiau

Kokie atlyginimai už tą patį darbą LT ir DE, NO, UK ir t.t.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS