Atsistatydina Malio laikinieji lyderiai | kl.lt

ATSISTATYDINA MALIO LAIKINIEJI LYDERIAI

Malio laikinieji prezidentas ir premjeras trečiadienį atsistatydino, šalyje akivaizdžiai įvykus antram kariniam perversmui per pastaruosius devynis mėnesius, pranešė vienas aukšto rango chuntos padėjėjas ir vienas tarptautinis diplomatas.

Prezidentas Bah Ndaw (Ba Ndau) ir premjeras Moctaras Ouane'as (Moktaras Uanas), kuriems buvo patikėta vesti šalį atgal prie civilio valdymo po rugpjūtį įvykusio perversmo, nuo pirmadienio buvo laikomi vienoje karinėje bazėje netoli sostinės Bamako.

Trečiadienį jiedu atsistatydino „tarpininko akivaizdoje“, – sakė chuntos vadovo Assimi Goitos (Asimio Goitos) specialusis patarėjas Baba Cisse (Baba Sisė). Jis pridūrė, kad vyko derybos dėl lyderių paleidimo ir naujos vyriausybės suformavimo.

Su anonimiškumo sąlyga kalbėjęs Vakarų Afrikos valstybių ekonominės bendrijos (ECOWAS) tarpininkavimo misijos narys patvirtino, kad valstybės vadovas atsistatydino.

Ši grupė anksti trečiadienį aplankė abu sulaikytuosius Kačio karinėje bazėje, esančioje maždaug už 15 km nuo Bamako.

B. Ndaw ir M. Ouane'as vadovavo laikinajai vyriausybei, kurios deklaruotas tikslas buvo per pusantrų metų sugrįžti prie visaverčio civilinio valdymo.

Pereinamojo laikotarpio vyriausybėje viceprezidento pareigas einantis A. Goita apkaltino atsistatydinusius lyderius žengus tokį žingsnį nepasitarus su juo.

JT Saugumo Taryba buvusios kolonijinės valdytojos Prancūzijos ir kitų šalių prašymu ruošiasi vėliau trečiadienį surengti neeilinį susitikimą.

Pirmadienį Jungtinės Tautos, Afrikos Sąjunga, ECOWAS, ES ir JAV paskelbė retą bendrą pareiškimą, kuriuo pasmerkė B. Ndaw ir M. Ouane'o sulaikymą bei paragino juos paleisti.

Jauni karininkai nuvertė prezidentą Ibrahimą Boubacarą Keitą (Ibrahimą Bubakarą Keitą) po kelias savaites vykusių demonstracijų prieš numanomą korupciją vyriausybėje ir jos atsaką į šalį apėmusį džihadistų sukilimą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS