Atsistatydina prekybos tinklo „Tesco“ vadovas D. Lewisas | kl.lt

ATSISTATYDINA PREKYBOS TINKLO „TESCO“ VADOVAS D. LEWISAS

Apie atsistatydinimą paskelbė didžiausio Jungtinės Karalystės (JK) mažmeninės prekybos tinklo „Tesco“ generalinis direktorius Dave'as Lewisas. Postą jis paliks kitąmet, o vadovavimą „Tesco“ perims dabartinis „Walgreens Boots Alliance“ vadovas Kenas Murphy'is.

„Sprendimas pasitraukti iš grupės generalinio direktoriaus pareigų yra asmeninis. Manau, kad buvimas generaliniu direktoriumi turi būti laikinas, dabar yra pats metas perduoti įmonės vairą kitam. Mūsų pokyčiai yra užbaigti, įgyvendinome visus iškeltus tikslus. Vadovybė yra labai stipri, mūsų strategija yra aiški ir sėkminga“, – trumpame pranešime teigė D. Lewisas.

Buvęs „Unilever“ vadovas D. Lewisas tapo „Tesco“ direktoriumi 2014 m. liepą, jam skirta užduotis reorganizuoti bendrovę.

Nuo tada „Tesco“ atleido daugiau nei 10 tūkst. darbuotojų, taip siekiant sumažinti veiklos kaštus. D. Lewisas dar 2014 m. užsibrėžė išlaidas sumažinti 1,5 mlrd. svarų.

„Dave'ui nuo 2014 m. puikiai pavyko pertvarkyti „Tesco“, jis ir toliau gali tikėtis nuolatinės valdybos paramos. Visgi prieš kurį laiką jis man užsiminė manantis, kad dabar geriausias metas perduoti „Tesco“ vairą įpėdiniui“, – sakė „Tesco“ valdybos pirmininkas Johnas Allanas.

Kalbėdamas apie naująjį „Tesco“ vadovą, J. Allanas teigė: „Keno vertybės sutampa su mūsiškėmis, jis jau įrodė savo vertę didelėje ir gerbiamoje mažmeninės prekybos grupėje. Aš tikiu, kad turime tinkamą žmogų šiam darbui.“

Pasak „Tesco“, D. Lewisas iš „Tesco“ vadovo posto pasitrauks kitų metų vasarą. Kol kas neskelbiama, kad darbą pradės naujasis direktorius K. Murphy'is.

Pranešime taip pat teigiama, kad „Tesco“ pirmojo pusmečio grynasis pelnas sumažėjo 4 proc. iki 324 mln. svarų sterlingų (364 mln. eurų), palyginti su pirmuoju praeitų metų pusmečiu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS