Atsistatydino didžiausio Europos banko vadovas | kl.lt

ATSISTATYDINO DIDŽIAUSIO EUROPOS BANKO VADOVAS

Didžiausias Jungtinės Karalystės (JK) ir visos Europos bankas HSBC pirmadienį netikėtai pranešė apie generalinio direktoriaus Johno Flinto atsistatydinimą. HSBC taip pat paskelbė apie pirmo pusmečio pelną bei įspėjo dėl ateityje kilsiančių iššūkių.

HSBC taip pat paskelbė apie naujus restruktūrizacijos planus – ketinama atleisti apie 4 000 darbuotojų.

„Pristatėme restruktūrizaciją, kuri paveiks 2 proc. banko darbo jėgos, arba 4 000 darbuotojų. Atleidžiami bus daugiausia aukštesnes pareigas einantys darbuotojai“, – pristatydamas pirmo pusmečio finansinius rezultatus, sakė HSBC finansų direktorius Ewenas Stevensonas.

Nors Londone įsikūręs HSBC neatskleidė, kodėl J. Flintas traukiasi nepraėjus nė 2 metų nuo tada, kai pradėjo vadovauti bankui, HSBC valdyba tvirtino, kad bankui reikalingi pokyčiai.

„HSBC Holdings“ skelbia, kad Johnas Flintas bendru sutarimu su valdyba pasitraukė iš grupės generalinio direktoriaus pareigų. Nors jis jau nebeatliks savo kasdienių darbų, jis gali padėti HSBC pereinamuoju laikotarpiu“, – sakoma HSBC pranešime.

Apie J. Flinto atsistatydinimą pranešta prieš pat paskelbiant pirmojo metų pusmečio grynąjį pelną, kuris, palyginti su pirmuoju praeitų metų pusmečiu, augo 18,6 proc. ir sudarė 7,6 mlrd. eurų. Nepaisant augusio pelno, bankas įspėjo dėl ateityje kilsiančių iššūkių.

„Valdybos nuomone, HSBC reikalingi pokyčiai šioje ypatingai sudėtingoje ir iššūkių kupinoje aplinkoje, kurioje veikia bankas“, – pranešime cituojamas HSBC valdybos pirmininkas Markas Tuckeris.

51-erių J. Flintas HSBC dirbo tris dešimtmečius.

„Sutikau su valdyba, kad geri pusmečio rezultatai, jog pats laikas pokyčiams, tiek man, tiek ir bankui“, – kalbėjo pats J. Flintas.

Prieš kelias savaites atsistatydino ir HSBC Šiaurės Amerikos padalinio vadovas Patrickas Burke.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Šiaip

Iš skęstančio laivo.... Bat, bankai tai valstybės valstybėje, gyvena pagal savus įstatymus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS