Atstatydintam Rygos merui N. Ušakovui suteiktas įtariamojo statusas korupcijos byloje | kl.lt

ATSTATYDINTAM RYGOS MERUI N. UŠAKOVUI SUTEIKTAS ĮTARIAMOJO STATUSAS KORUPCIJOS BYLOJE

  • 0

Neseniai į Europos Parlamento išrinktam atstatydinam Rygos merui Nilui Ušakovui suteiktas įtariamojo statusas baudžiamojoje byloje dėl galimai neskaidrių viešųjų pirkimų sostinės savivaldybėje, naujienų agentūrai BNS patvirtino Korupcijos prevencijos biuras (KNAB).

Pasak šios institucijos, per kratas N. Ušakovo darbo kabinete pareigūnai konfiskavo tam tikrą strateginės svarbos įrenginį. Latvijos įstatymai draudžia įsigyti, laikyti ir naudoti tokius daiktus, todėl politikui gresia baudžiamoji atsakomybė.

KNAB nepatikslino, koks buvo aptiktas daiktas, bet pats N. Ušakovas paskelbė socialiniame tinkle „Facebook“, kad buvo konfiskuotas jo lentynoje rastas savadarbis įrašymo įrenginys, apie kurį jis esą nieko nežino.

„Kaip supratau perskaitęs aprašymą, kalbama apie klijuotą kartoninį albumą, į kurį buvo įklijuota kamera ir mikrofonas“, – pareiškė buvęs meras, pažymėdamas, kad tokio įrenginio buvimas jo kabinete jį „labai nustebino“.

Pernai KNAB iškėlė baudžiamąją bylą dėl trijų municipalinės transporto bendrovės „Rigas Satiksme“ organizuotų viešųjų konkursų, susijusių su tramvajų įsigijimu 2013–2016 metais už dešimtis milijonų eurų. Įtariama, kad vykdant tuos konkursus buvo kyšininkaujama ir plaunami pinigai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS