Atstovų Rūmų pirmininkas: JAV pagalbos Ukrainai paketas Kongrese nebus priimtas | kl.lt

ATSTOVŲ RŪMŲ PIRMININKAS: JAV PAGALBOS UKRAINAI PAKETAS KONGRESE NEBUS PRIIMTAS

  • 0

JAV Atstovų Rūmų pirmininkas respublikonas Mike'as Johnsonas (Maikas Džonsonas) penktadienį pareiškė, kad Kongresas nėra pasirengęs pritarti Ukrainos kovai su Rusijos invazija lemiamai svarbios JAV karinės pagalbos Kyjivui atnaujinimui.

Senatas, „regis, nesugeba pasiekti jokio susitarimo“, laiške įstatymų leidėjams pažymėjo M. Johnsonas ir pridūrė, kad jo partija bet kuriuo atveju nebūtų davusi susitarimui savo pritarimo Atstovų Rūmuose, o tai reiškia, kad jis „būtų iš karto žlugęs“.

Senatas buvo priartėjęs prie abiejų partijų susitarimo, pagal kurį būtų suteikta nauja didžiulė pagalba provakarietiškos Ukrainos kariuomenei, kuri netrukus pradės skaičiuoti trečius kovos su Rusijos prezidento Vladimiro Putino pradėta invazija metus.

Respublikonams primygtinai reikalaujant, prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) demokratų partija sutiko prie pagalbos įstatymo projekto pridėti JAV ir Meksikos sienos saugumo plataus masto pakeitimų paketą.

Tačiau dabar atrodo, kad sudėtingos derybos, kuriose respublikonai siekė svarbios pergalės dėl savo reikalavimų kovoti su nelegalia migracija per sieną mainais į J. Bideno užsienio politikos tikslo – padėti Ukrainai – išlaikymą, žlugo.

Tai įvyko po to, kai Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas), buvęs prezidentas ir tikėtinas respublikonų kandidatas lapkritį vyksiančiuose prezidento rinkimuose, ėmėsi lobistinės veiklos.

D. Trumpas, kuris yra reiškęs abejonių dėl JAV paramos Ukrainos karo veiksmams, pagrindiniu savo kampanijos akcentu pavertė baimę dėl nelegalios imigracijos.

Šią savaitę jis pasisakė prieš Senate svarstomas plataus masto pasienio reformas, kurias pavadino beprasmėmis, nors aukšto rango respublikonai teigė, kad siūlomos priemonės reikštų griežčiausius per daugelį metų naujus sienos kirtimo apribojimus.

Senatą kontroliuoja demokratai, o respublikonai turi nedidelę daugumą Atstovų Rūmuose, kur jėgų pusiausvyrą išlaiko D. Trumpo kraštutinių dešiniųjų pažiūrų sąjungininkai.

Gairės: JAV, parama Ukrainai, pagalbos paketas, Mikeas Johnsonas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS