Austrija perspėja savo gyventojus dėl kelionių į Bulgariją, Rumuniją ir Moldovą | kl.lt

AUSTRIJA PERSPĖJA SAVO GYVENTOJUS DĖL KELIONIŲ Į BULGARIJĄ, RUMUNIJĄ IR MOLDOVĄ

Austrijos užsienio reikalų ministras Alexanderis Schallenbergas išleido perspėjimus dėl kelionių į Bulgariją, Rumuniją ir Moldovą, šiose šalyse neslūgstant COVID-19 protrūkiams.

A. Schallenbergas teigė, kad perspėjimai įsigalioja nedelsiant.

Austrijos kanclerio Sebastiano Kurzo teigimu, pasienyje su Vengrija ir Slovėnija bus sugriežtinta kontrolė, o patikras vykdys papildomai 1 800 policijos pareigūnų.

S. Kurzas tvirtino, kad bus patikrinti visi atvykstantys turistų autobusai.

„Prašau, nekeliaukite į šias šalis“, – sakė S. Kurzas, pabrėždamas, kad visi austrai, sugrįžę iš paveiktų šalių, turės saviizoliuotis 14 d. arba atlikti tyrimus dėl koronaviruso.

S. Kurzas taip pat pareiškė, kad visi žmonės, kurių COVID-19 testas buvo teigiamas, tačiau jie nesilaikė saviizoliacijos, bus baudžiami.

Praeitą savaitę Austrijos valdžia apribojo keliones į šešias Balkanų šalis – Serbiją, Kosovą, Albaniją, Bosniją ir Hercegoviną, Šiaurės Makedoniją ir Juodkalniją.

Pasak Austrijos tarnybų, mažiausiai 170 naujų COVID-19 atvejų šalyje yra susiję su žmonėmis, grįžusiais iš Vakarų Balkanų regiono.

Austrijoje iš viso užregistruota 18 513 COVID-19 atvejų ir 706 mirtys nuo šios ligos. Šiuo metu šalyje yra apie 1 100 aktyvių ligos atvejų, 90 žmonių gydomi ligoninėse, iš jų 10 – intensyvios terapijos skyriuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS