Austrijos teismas įvaikinimo draudimą gėjų poroms pripažino neteisėtu | kl.lt

AUSTRIJOS TEISMAS ĮVAIKINIMO DRAUDIMĄ GĖJŲ POROMS PRIPAŽINO NETEISĖTU

  • 3

Austrijos aukščiausias teismas trečiadienį panaikino įstatymą, draudžiantį įvaikinimą tos pačios lyties poroms.

Dabar tik susituokusioms poroms leidžiamas įvaikinimas šioje gana konservatyvioje Europos Sąjungos šalyje, kurioje tos pačios lyties asmenų santuokos nėra įteisintos.

Gėjų ir lesbiečių poros Austrijoje gali įforminti partnerystę, tačiau neturi teisės įsivaikinti, jeigu vienas iš partnerių nėra biologinis to vaiko tėvas.

Konstitucinis Teismas išaiškino, kad „nėra faktinio pateisinimo skirtingų taisyklių taikymui pagal seksualinę orientaciją, atmetant vaikų įsivaikinimo (galimybę) gyvenantiems civilinėje partnerystėje“.

Kai kurios ES šalys, tokios kaip Britanija, Nyderlandai ir Prancūzija yra įteisinusios visateises tos pačios lyties asmenų santuokas, jose homoseksualų poros gali įsivaikinti vaikus. Tačiau tokiose valstybėse kaip Portugalija, Vokietija ir Vengrija homoseksualų poros susiduria su įvairiais suvaržymais.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Eugenijus G.

Jei vaikas augs tarp kanibalu-jis uzaugs kanibalu.Jei vaikas augs tarp vilku-jis uzaugs zverimi.Jei vaikas augs tarp seksualiniu iskrypeliu-jis tokiu ir taps-isimciu nebuna.

Plebanus+

Amoralu,kai iš vaikų atimama prigimtinė teisė turėti šeimą ,tėvą ir motiną.Tik šeima, vyras ir moteris turi turėti tokią teisę įsivaikinti.Apgailėtina,kad neginamos vaikų teisės, įdomu ar patys įstatymų kūrėjai ir leidėjai norėtų kad jų vaikai augtų tokiose žmonių grupėse.?Nevadinu jų šeimom,kaip daug kas mėgsta sakyti,nes šeima galima tik tarp vyro ir moters.

Vargšai

vaikai..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS