B. Johnsonas: išstoti spalio 31 dieną – vis dar įmanoma | kl.lt

B. JOHNSONAS: IŠSTOTI SPALIO 31 DIENĄ – VIS DAR ĮMANOMA

  • 4

Vis dar įmanoma, kad, jei Briuselis nepatvirtins atidėjimo, Jungtinė Karalystė (JK) iš ES pasitrauks spalio 31 dieną, teigė premjeras Borisas Johnsonas, tačiau jo komentaras buvo priešingas kitų ministrų išsakytai nuomonei, jog per vėlu siekti „Brexit“ įgyvendinti kitą savaitę.

„Šiuo metu tik nuo pačios ES priklausys, ar blokas garantuos mums termino pratęsimą“, – reporteriams sakė B. Johnsonas.

„Esant tokiai situacijai, kokia yra dabar, palikti (ES) galime spalio 31 dieną. Kaip žinote, parlamento nariai nusprendė, kad jie nori prašyti Briuselio leisti mums dar pabūti ES“, –teigė premjeras, pabrėžęs, jog yra nusiteikęs „visiškai prieš“ bet kokį pratęsimą.

Šiuo metu ES bando apsispręsti, ką daryti, – sakė B. Johnsonas. – Turėtume palikti (bloką) spalio 31 dieną“.

JK premjeras ragina J. Corbyną „būti vyru“

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas penktadienį paragino opozicijos lyderį Jeremy Corbyną (Džeremį Korbiną) „būti vyru“ ir sutikti su gruodžio 12-osios pirmalaikiais rinkimais, kad padėtų išspręsti „Brexit“ krizę.

B. Johnsono komentaras nuskambėjo pagrindinei opozicinei Leiboristų partijai tebesiginčijant, kaip išvesti Britaniją iš Europos Sąjungos ir ar apskritai verta tai padaryti, praėjus daugiau nei trejiems metams po „Brexit“ referendumo.

Leiboristų lyderis J. Corbynas, atsakydamas į B. Johsnono ketvirtadienį mestą iššūkį, pareiškė, kad jis pirmiausia palauktų ir sužinotų, kuriam terminui ES sutinka pratęsti „Brexit“ terminą.

Pagal ankstesnį planą, D. Britanija turėtų išstoti iš Bendrijos spalio 31 dieną, ir visos šalys norėtų, kad šis išstojimas nebūtų chaotiškas, kad skyrybos neįvyktų neturint sutarties dėl tolesnių santykių.

Briuselyje penktadienį susitikę ES šalių ambasadoriai iš esmės susitarė, kad „Brexit“ turėtų būti atidėtas, bet sprendimas dėl išstojimo termino pratęsimo trukmės bus priimtas kitą savaitę.

Jungtinės Karalystės vyriausybei reikia, kad pirmadienį numatytame balsavime dėl pirmalaikių rinkimų rengimo premjero siūlymui pritartų bent du trečdaliai parlamento narių.

„Laikas Corbynui būti vyru. Surenkime naujus rinkimus gruodžio 12-ąją“, – sakė B. Johnsonas televizijoms.

„Jeremy Corbynui ir Leiboristų partijai sakau, kad jie dabar turi progą šį reikalą sutvarkyti“, – kalbėjo jis.

Pasak premjero, jie galėtų laimėti daugiau laiko diskusijoms dėl „Brexit“, „jeigu tikrai norės ir jeigu tai tikrai yra būtina, bet jie turi sutikti su gruodžio 12-osios rinkimais“.

Ketvirtadienį B. Johnsonas pareiškė, kad yra pasiruošęs atnaujinti diskusijas dėl „Brexit“ skyrybų sutarties, jeigu parlamentas priims jo pasiūlymą.

Pirmalaikių rinkimų planą jis pateikė po to, kai antradienį įstatymų leidėjai nesutiko skubinti sutarties nagrinėjimo procedūras, kad išstojimas įvyktų jo pažadėtu laiku.

Dauguma visuomenės apklausų rodo, kad B. Johnsono konservatoriai populiarumu lenkia savo varžovus. Premjeras tikisi, kad rinkimai suteiks jam daugumą, leisiančią Bendruomenių Rūmams ratifikuoti su ES lyderiais pasiektą „Brexit“ susitarimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

visgi

britų tauta pareiškė valią, ir tiek metų iš ES pasipriešinimo ir manipuliacijų organizavimas, net ir komjaunuoliui Linkevičiui įsakyta visur ir visus klaidinti

Lt

Kaip tai vis dar įmanoma?!!! Tai - neišvengiama!!!! Arba griovys.....ar kaip ten?

tai

tik uzsispyres monarchasilas ......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS