B. Johnsonas: naują „Brexit“ planą pateiksime jau „labai greitai“ | kl.lt

B. JOHNSONAS: NAUJĄ „BREXIT“ PLANĄ PATEIKSIME JAU „LABAI GREITAI“

Jungtinė Karalystė (JK) pateiks naujų „Brexito“ susitarimo siūlymų jau „labai greitai“, antradienį teigė premjeras Borisas Johnsonas, siekdamas atsiriboti nuo nutekinto pasiūlymo dėl Airijos sienos.

„Žadame pateikti labai gerą siūlymą. Oficialiai paviešinsime jį labai greitai“, – BBC reporteriams sakė B. Johnsonas, šiuo metu dalyvaujantis Konservatorių partijos kasmetinėje konferencijoje, Mančesteryje.

Antradienį JK ir Airijos žiniasklaidos priemonės paskelbė ilgai lauktų britų pasiūlymų versijas, iš kurių buvo galima spręsti, jog B. Johnsonas nori, kad prekių patikrinimas būtų vykdomas tolėliau nuo Airijos sienos, o maisto ir žemės ūkio produkcija būtų tiesiog praleidžiama netikrinant.

Pavyzdžiui, Airijos transliuotojas RTE antradienį pranešė, kad Londonas žada steigti keletą muitinės punktų abiejose pusėse išilgai Airijos sienos. Jie būtų įtvirtinti keliais kilometrais anksčiau nei driekiasi tikroji sienos linija. Muitinėje būtų užregistruojamos prekės, vėliau GPS siųstuvu jos būtų sekamos tol, kol atsidurtų muitinėje kitoje sienos pusėje.

B. Johnsonas BBC reporteriams teigė, kad žiniasklaidos pateikta jo pasiūlymų versija buvo „ne visai teisinga“.

Pasak jo, vadinamieji prekių muitinių centrai nėra jo sprendimo dalis, kuri, pasak JK žiniasklaidos, iki savaitgalio bus pristatyta Briuseliui.

Tačiau jis patvirtino, kad Didžioji Britanija jau rado būdą, kaip panaikinti galvijų ir kai kurių per sieną gabenamų maisto produktų kontrolę, laikantis ES muitų taisyklių Šiaurės Airijoje ir Airijoje.

B. Johnsonas pasiūlė vieningą teritoriją žemės ūkiui ir tai, pasak jo yra didelė JK vyriausybės nuolaida. Premjeras taip pat dar kartą pabrėžė sieksiąs išstojimą įgyvendinti spalio 31 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS