B. Johnsonas nesitiki persilaužimo per „Brexit“ pokalbius Niujorke | kl.lt

B. JOHNSONAS NESITIKI PERSILAUŽIMO PER „BREXIT“ POKALBIUS NIUJORKE

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas nesitiki persilaužimo „Brexit“ derybose JT generalinės asamblėjos kuluaruose Niujorke. Ir toliau yra nuomonių skirtumų bei sunkumų pokalbiuose su ES, pareiškė B. Johnsonas žiniasklaidos atstovams skrisdamas į JAV, informuoja agentūra „Reuters“.

Niujorke B. Johnsonas, be kitų, konsultacijų susitiks su Vokietijos kanclere Angela Merkel, Airijos ministru pirmininku Leo Varadkaru ir Europos Vadovų Tarybos pirmininku Donaldu Tusku.

B. Johnsonas spaudžia keisti „Brexit“ susitarimą, kurį su ES išsiderėjo jo pirmtakė Theresa May. Briuselis tuo tarpu nenori jokių pataisų.

Premjeras patvirtino, kad spalio 17-18 dienomis vyksiančiame ES viršūnių susitikime sieks patobulinto susitarimo. Virtinė svarbių valstybių siekia susitarimo, sakė B. Johnsonas. Be Didžiosios Britanijos tai esą yra Prancūzija, Vokietija ir Airija.

Pagrindinis ginčytinas punktas yra „Brexit“ sutartyje įtvirtinta nuostata dėl sienos tarp ES narės Airijos ir Didžiajai Britanijai priklausančios Šiaurės Airijos.

B. Johnsonas nori, kad iš sutarties būtų išbraukta vadinamoji apsidraudžiamoji priemonė („backtop“), kuri užkirstų kelią pasienio kontrolei. Praėjusią savaitę britų vyriausybė pateikė Briuseliui pasiūlymų šiuo klausimu, tačiau jie, Komisijos nuomone, nėra tenkinantys.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS