B. Johnsonas nori gigantiško tilto, kuris sujungtų Škotiją ir Šiaurės Airiją | kl.lt

B. JOHNSONAS NORI GIGANTIŠKO TILTO, KURIS SUJUNGTŲ ŠKOTIJĄ IR ŠIAURĖS AIRIJĄ

Įgyvendinęs „Brexit“, Borisas Johnsonas kurpia naujo didelio projekto planus: britų premjeras, anot jo atstovo, nori tilto tarp Škotijos ir Šiaurės Airijos. Šiuo metu esą vyksta idėjos vertinimas.

Idėja nutiesti tiltą nuo Didžiosios Britanijos žemyninės dalies iki Šiaurės Airijos sklando jau kelerius metus, tačiau prie valdžios vairo stojus B. Johnsonui – didelių infrastruktūros projektų fanui - įgavo naują stimulą.

Tilto šalininkai vadina tai galimybe sustiprinti santykius tų šalies dalių, kurias paveikė „Brexit“. Vis dėto kritikai argumentuoja, kad projektas sunkiai įgyvendinamas dėl gilaus vandens ir sąsiauryje vyraujančio vėjo.

Sąsiauris siauriausioje jo vietoje yra 19 km pločio. Britų laikraštyje „The Sun“ buvo pavaizduotas tiltas tarp Portpatriko Škotijoje ir Larno Šiaurės Airijoje. Kaip pavyzdys inžinieriams esą turėtų tarnauti Eresūno tiltas tarp Danijos ir Švedijos.

Dar vienas klausimas yra tokio megaprojekto kaštai. 2007-aisiais ekspertai tilto tarp salų išlaidas vertino 4,1 mlrd. eurų. Dabar suma esą gali siekti mažiausiai 17-23 mlrd. eurų.

B. Johnsonas žinomas dėk savo meilės dideliems infrastruktūros projektams. Būdamas Londono meras, jis norėjo pastatyti naują tiltą per Temzę. Tačiau projektas galiausiai žlugo dėl didelių kaštų, kurie buvo vertinami 63 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Chercilis

Jo idealas Cherchilis. Gal ir gerai , bet nezinia ar pakankamai brandi asmenybe yra pats premjeras.

kitoks

Europos Trumpas,pasakiška šukuosena!

Anonimas

Ko tas arabiskas anglas kisasi i Skotijos ir Airijos reikalus?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS