B. Netanyahu žada pavadinti D. Trumpo garbei naują gyvenvietę Golano aukštumose | kl.lt

B. NETANYAHU ŽADA PAVADINTI D. TRUMPO GARBEI NAUJĄ GYVENVIETĘ GOLANO AUKŠTUMOSE

  • 5

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu pažadėjo pateikti ministrų kabinetui tvirtinti pasiūlymą įkurti naują gyvenvietę Izraelio užimtose Golano aukštumose, kuri bus pavadinta JAV prezidento Donaldo Trumpo garbei.

„Visi izraeliečiai buvo labai sujaudinti, kai D. Trumpas priėmė istorinį sprendimą pripažinti Izraelio suverenitetą Golano aukštumose. Todėl aš nusprendžiau pateikti Izraelio vyriausybei tvirtinti pasiūlymą įkurti naują gyvenvietę Golano aukštumose, kuri bus pavadinta JAV prezidento garbei“, - pareiškė B. Netanyahu.

D. Trumpas kovo 25 d. Vašingtone per derybas su Izraelio ministru pirmininku B. Netanyahu pasirašė deklaraciją dėl Izraelio suvereniteto Golano aukštumose pripažinimo. Prieš tokius vienašališkus veiksmus pasisakė ne tik Sirija bei kitos arabų ir islamo šalys, bet ir Rusija, taip pat didžiausios Europos valstybės ir JAV sąjungininkės, tarp jų - Vokietija ir Prancūzija.

Sirijai nuo 1944 metų priklausiusias Golano aukštumas Izraelis užėmė 1967 metais per Šešių dienų karą. 1981 metais Izraelio parlamentas priėmė įstatymą, kuriuo vienašališkai buvo paskelbtas žydų valstybės suverenitetas Golano aukštumose. Ši aneksija buvo pripažinta neteisėta JT Saugumo Tarybos rezoliucija, priimta 1981 metų gruodžio 17 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

nejuokinkite ,mes ne akli,ir nedurni

zydai buvo klajojanti tauta,DIEVAS visas tautas myli vienodai ,nera isskirtiniu,cia zydu pasakos zmones mulkinti,isnaudoti,ju per visa istorija niekas nenorejo ,visos karalistes nuo ju salinos,zydai visa pasauli isnaudoja savo naudai,zmones jau dauguma pradeda suprasti ju politika,DIEVO vardu prisidenge zydai daro ka jiems reikia,o zmones ypac seni tiki ju pasakomis,dievas visus gerbia pagal zmogaus darbus,mastyma ,

Anonimas

O jau indėnų teisių į visą Ameriką tikrai negali niekas užginčyti....kodėl negrąžinat ? Ar tik žydams viskas galima pasaulyje ?

Anonimas

Gal ir mes atsiimkim sau Ukrainą ? Juk Vytauto laikais mums priklausė .... dar vengrai gali pareikalauti Uralo, o mongolai — Kinijos ir vidurinės Azijos.v
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS