A. Baerbock pasisako už sunkiosios ginkluotės tiekimą Ukrainai | kl.lt

A. BAERBOCK PASISAKO UŽ SUNKIOSIOS GINKLUOTĖS TIEKIMĄ UKRAINAI

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock pasisakė už sunkiosios ginkluotės Ukrainai tiekimą.

„Ukrainai reikia daugiau karinės įrangos, pirmiausiai – sunkiųjų ginklų“, - sakė ji pirmadienį ES užsienio reikalų ministrų susitikimo Liuksemburge kuluaruose. Siaubingi vaizdai iš Ukrainos esą labai aiškiai rodo, kad Rusijos užpultai šaliai reikia papildomos karinės paramos, kad ji galėtų gintis. „Dabar ne metas išsisukinėjimams, dabar metas kūrybiškumui ir pragmatizmui“, - pabrėžė ministrė.

Ar už sunkiosios ginkluotės tiekimą yra ir Vokietijos kancleris Olafas Scholzas, jo atstovė Christiane Hoffmann pirmadienį nekomentavo. O. Scholzas praėjusią savaitę Bundestage aiškiai pareiškė, kad Rusija negali laimėti šio karo, pabrėžė atstovė. Ir todėl Vokietija, anot jos, remia Ukrainą įranga bei ginklais ir nuolat iš naujo vertina, kokių ginklų dar gali būti perduota.

Vokietija iki šiol Ukrainai, be kita ko, perdavė oro gynybos raketų, prieštankinių ginklų ir kulkosvaidžių. Tačiau sunkioji ginkluotė, kurios prašo Ukraina, yra koviniai tankai, koviniai lėktuvai, karo laivai ar artilerijos pabūklai. Tokia ginkluotė kol kas nepristatyta, nors Ukraina jos nuo vasario reikalauja iš Vokietijos.

Kokią sunkiąją ginkluotę Vokietija galėtų perduoti Ukrainai, A. Baerbock nepasakė.

Gairės: karas Ukrainoje, ginklai, ginklų tiekimas, vokietija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS