A. Baerbock: Rusija nori subombarduoti Charkivą iki pamatų | kl.lt

A. BAERBOCK: RUSIJA NORI SUBOMBARDUOTI CHARKIVĄ IKI PAMATŲ

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock paragino tarptautinę bendruomenę dėti daugiau pastangų ir tiekti daugiau oro gynybos sistemų Ukrainai, atsižvelgiant į didelio Rusijos puolimo prieš Charkivo miestą grėsmę.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nori „subombarduoti Charkivą iki pamatų“, perspėjo A. Baerbock: „Jis nori jį sugriauti, jis sąmoningai nori jį sunaikinti“.

„Jei Rusija ten pradės didelį puolimą, tai sukels neišmatuojamas kančias. Deja, atsargos, ypač mūsų pačių „Patriot“ sistemų, dabar jau gerokai išsekintos“, – sakė ji antradienį Berlyne susitikusi su Moldovos užsienio reikalų ministru Mihai‘umi Popsoi‘umi.

A. Baerbock sakė, kad Europoje ir visame pasaulyje turimos oro gynybos sistemos „Patriot“ turi būti dislokuotos Ukrainos naudai.

Pasak jos, kartu su Ukraina ir Europos partneriais kuriamas fondas, kuris padėtų įsigyti oro gynybos sistemų iš kitų pasaulio šalių ir greitai jas pristatyti.

Ji išreiškė viltį, kad daugiau informacijos bus galima sužinoti kitą savaitę Italijoje vyksiančiame Didžiojo septyneto valstybių (G7) užsienio reikalų ministrų susitikime.

Gairės: Annalena Baerbock, karas Ukrainoje, Rusija, charkivas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS