Baigiasi daugiau nei 100 milijonų COVID-19 vakcinų dozių galiojimo laikas | kl.lt

BAIGIASI DAUGIAU NEI 100 MILIJONŲ COVID-19 VAKCINŲ DOZIŲ GALIOJIMO LAIKAS

Metų pabaigoje visame pasaulyje pasibaigs daugiau nei 100 milijonų vakcinų nuo koronaviruso dozių galiojimas, o tai reiškia, kad jos bus išmestos, jei nebus greitai perskirstytos, įspėjo duomenų analizės bendrovė „Airfinity“.

Daugiau nei 40 proc. šių vakcinų dozių yra Europos Sąjungoje (ES), pirmadienį pranešė „Airfinity“.

Atsižvelgiant į tai, kad daugumai vakcinas gaunančių šalių reikia mažiausiai dviejų mėnesių laiko nuo importavimo iki skiepijimo kampanijos, 241 milijonas vakcinos dozių gali likti nepanaudotos.

Jei šios vakcinos dozės būtų nedelsiant paskirstytos, jų kartu su jau įsigytomis ir prieinamomis dozėmis pakaktų paskiepyti nuo koronaviruso 70 proc. žmonių, gaunančių mažas ir vidutines pajamas, sakė „Airfinity“.

Ženevoje įsikūrusi Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) jau kelis mėnesius siekia teisingesnio vakcinų paskirstymo. Kuo ilgiau virusas cirkuliuoja šalyse, kuriose skiepijimo lygis mažas, tuo didesnė rizika, kad atsiras naujų viruso variantų, prieš kuriuos vakcinos yra mažiau veiksmingos arba visai neveiksmingos.

Remiantis „Airfinity“ analize, ES šalys, taip pat Japonija, Kanada, Didžioji Britanija ir JAV iki metų pabaigos iš viso turės 1 milijardu daugiau vakcinų dozių nei reikia. Šios šalys įsipareigojo iki kitų metų vidurio paaukoti 1,2 mlrd. vakcinos dozių, tačiau tik 12 proc. jų yra pristatytos.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Puiku

Senienas i siuksliadeze,jos jau moraliai paseno.Laikas kurti naujas vakcinas naujoms viruso mutacijoms.

V

Na va Dulkys galės nuvešt į tašką ten prafiltruos ir vėl vakseriai petį atstatys, bus aukščiau už neskiepitus, skrist į turkija

Eksp.

Gerti turi jas Dulkys, su savo komandą, tada tikrai igis imunitetą visam gyvenimui.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS