Baltarusija dėl sienos pažeidimo iškvietė Lenkijos diplomatą | kl.lt

BALTARUSIJA DĖL SIENOS PAŽEIDIMO IŠKVIETĖ LENKIJOS DIPLOMATĄ

  • 4

Baltarusija paskelbė iškvietusi Lenkijos diplomatą dėl to, ką pavadino valstybės sienos pažeidimu oro erdvėje.

Rusijos sąjungininkė Baltarusija ir Europos Sąjungos narė Lenkija – kurių santykiai daug metų įšaldyti – per pastaruosius keletą mėnesių reguliariai viena kitą kaltino sienos pažeidimais oro erdvėje.

„Lenkijos laikinasis reikalų patikėtinis Baltarusijoje Marcinas Wojciechowskis (Marcinas Voicechovskis) buvo iškviestas į Užsienio reikalų ministeriją“, – pareiškime paskelbė Minskas.

Pasak Baltarusijos užsienio reikalų ministerijos, Lenkijos diplomatui buvo pareikštas „griežtas protestas dėl dar vieno valstybės sienos pažeidimo lapkričio 2 dieną“.

„Mes pareikalavome kruopštaus šio incidento tyrimo ir imtis veiksmingų priemonių, kad tokie atvejai ateityje nesikartotų“, – paskelbė ministerija.

Baltarusijos gynybos pareigūnas Valerijus Revenka socialiniuose tinkluose paskelbė, kad Lenkijos lengvasis lėktuvas ketvirtadienį patruliuodamas „pakartotinai iki 200 metrų į šalies gilumą kirto Baltarusijos valstybės sieną“.

Varšuvos ir Minsko santykiai naujas žemumas pasiekė Baltarusijai leidus Maskvai naudotis jos teritorija Ukrainos puolimui.

Lenkija sustiprino savo rytinę sieną, atsiųsdama papildomų karių po to, kai į Baltarusiją pasitraukė Rusijos samdinių grupuotė „Wagner“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Bulbašai patys provokuoja,

patys žviegia .

Xxx

Lenkija provokuoja,blogai.Prieis prie to dėl ko kelio atgal nebus.

Purmaliai

Dar pavėluotai žąsys migruoja !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS