Baltarusija nori importuoti naftą iš JAV, pasamdė lobistą | kl.lt

BALTARUSIJA NORI IMPORTUOTI NAFTĄ IŠ JAV, PASAMDĖ LOBISTĄ

  • 0

„Baltarusijos naftos kompanija“ (BNK) pasamdė lobistą licencijai importuoti naftą iš JAV, kurios gavimo galimybes smarkiai riboja galiojančios Vašingtono sankcijos Minskui.

„Amerikos balsas“ skelbia, jog valstybės koncernui „Belneftechim“ priklausanti BNK paprašė lobisto Davido Gencarellio (Deivido Genkarelio) paslaugų, kad būtų sušvelnintos JAV sankcijos Baltarusijai ir gautas leidimas importuoti naftą iš Jungtinių Valstijų.

„D. Gencarellis padės (Baltarusijos) įmonei gauti specialią JAV iždo departamento licenciją tiekti naftą Baltarusijos perdirbimo gamykloms, teigiama dokumentuose, pateiktuose pagal užsienio atstovų registravimo įstatymą“, – skelbia JAV transliuotojas.

Beveik tris dešimtmečius lobistu dirbantis D. Gencarellis nuo komentarų atsiriboja.

„Amerikos balsas“ pažymi, kad komentuoti šios informacijos nenori ir Baltarusijos ambasada Vašingtone.

Tyli tiek „Belneftechim“, tiek ir BNK.

Anksčiau Baltarusijos valdžia ne kartą skelbė planus diversifikuoti naftos importą. Vienintelė žaliavos tiekėja Baltarusijos naftos perdirbimo gamykloms dabar yra Rusija, su kuria Minskui kartas nuo karto kyla nesutarimų dėl tiekimo sąlygų ir stabilumo.

Baltarusijos galimybes importuoti naftą iš JAV riboja ekonominės sankcijos, įvestos 2006 metais dėl žmogaus teisių pažeidinėjimų. 2015-aisiais JAV iždo departamentas sankcijas Baltarusijai kiek sušvelnino.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS