Baltarusija skelbia savo sankcijas ES atstovams | kl.lt

BALTARUSIJA SKELBIA SAVO SANKCIJAS ES ATSTOVAMS

Baltarusija po naujų Europos Sąjungos (ES) sankcijų prezidento Aliaksandro Lukašenkos valdžios aparatui taip pat skelbs baudžiamąsias priemones.

„Tai reiškia, kad į Baltarusijos teritoriją negalės atvykti dar virtinė asmenų iš ES šalių“,  - antradienį sostinėje Minske sakė užsienio reikalų ministras Vladimiras Makejus. Kelionių draudimas, anot jo, galios ir Rusijoje, nes abi šalys yra pasirašiusios atitinkamą susitarimą.

Tai yra priverstinis žingsnis ir atsakas į nedraugiškas priemones iš ES pusės, kalbėjo ministras. Bus ribojamas ir politinių fondų darbas. Be to, bus vertinamos ES ambasadų globojamos švietimo ir kultūros programos. V. Makejus paskelbė apie tolesnes „priemones“, tačiau jų nedetalizavo.

A. Lukašenka ne kartą sakė, kad protestai prieš jį yra valdomi iš užsienio. Valdžios aparatas įtaria, kad politinių fondų švietimo programomis siekiama pokyčių pagal vakarietišką pavyzdį.

Po smurtinių saugumo pajėgų veiksmų prieš demonstrantus Briuselis paskelbė sankcijas Baltarusijos saugumo institucijų atstovams. Per protestus, kurie tęsiasi nuo rugpjūčio, žuvo keli žmonės ir dešimtys buvo sužeisti. Daugiau kaip 30 000 protestuotojų buvo sulaikyti.

Be to, ES dėl ginčytinų prezidento rinkimų sankcijas paskelbė virtinei atsakingų asmenų. Panašių priemonių jau būta po rinkimų 2010 metais. 2016-aisiais jos buvo panaikintos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

litvinų pzd ukai

ar bent žinot kad Grodno buvo Lietuva. Dar1919 metais. Ir draugai lenkai užgrobė. Kaip ir Wilno ar Suvalkus. Tik draugo sralino dėka atgautas vilnius, nes litvinai vadavo mėtydami prišiktas kelnes. O Grodno atiteko Baltarusijai.

Isvada

Is turgaus dings belorusiskos bulves su radiacija. Ne didelis nuostolis.

Šaunuolis Batka...

Psihounoskojos nuopelnas.....tik žmonės kenčia.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS