Baltarusijoje planuojamas referendumas dėl mirties bausmės | kl.lt

BALTARUSIJOJE PLANUOJAMAS REFERENDUMAS DĖL MIRTIES BAUSMĖS

Baltarusijoje siūloma ateityje organizuoti atskirą referendumą mirties bausmės klausimu, pranešė Konstitucinio Teismo pirmininkas ir Konstitucinės komisijos pirmininkas Piotras Miklaševičius po pasiūlymų keisti konstituciją aptarimo su šalies autoritariniu vadovu.

„Taip pat buvo aptartas klausimas, dėl kurio Konstitucinės komisijos posėdžiuose nebuvo bendro sutarimo , susijęs su konstitucijos 24-uoju straipsniu, numatančiu galimybę taikyti mirties bausmę. Šiandien Konstitucinės komisijos pozicija – kad šiuo metu nėra reikalo kelti šį klausimą referendume [dėl naujos konstitucijos redakcijos, numatytame 2022 metų vasarį]. Reikia ateityje surengti specialų referendumą“, – pareiškė P. Miklaševičius.

Jį antradienį citavo Baltarusijos valstybinė naujienų agentūra BelTA.

Pasak Konstitucinio teismo vadovo, šiuo metu netikslinga kelti klausimą dėl mirties bausmės panaikinimo, jos taikymo tvarkos pakeitimo.

„Kadangi šis klausimas yra labai opus, – paaiškino P. Milaševičius. – Jis jau buvo svarstytas referendume 1996 metais. Kad būtų surengtas specialus referendumas, reikia atitinkamo pasiruošimo, sociologinių tyrimų, aiškinamojo darbo ir visuomenės pasirengimo priimti tokį atsakingą sprendimą patikrinimo.“

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

O kada atsiklaus gyventojų nuomonės demokratinėje Lietuvoje ? Ar tik pas diktatorius liaudies nuomonė kažką reiškia?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS