Baltarusijos bankas užblokavo opozicijos lyderės S. Cichanouskajos sąskaitą | kl.lt

BALTARUSIJOS BANKAS UŽBLOKAVO OPOZICIJOS LYDERĖS S. CICHANOUSKAJOS SĄSKAITĄ

Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja pranešė, kad jos sąskaita viename iš šalies bankų buvo užblokuota, pirmadienį nurodė jos biuras.

„Sviatlana Cichanouskaja kreipėsi į „Belarusbank“, norėdama sužinoti, dėl kokios priežasties užblokuota jos sąskaita. Banko darbuotoja įvardijo priežastį: "[Tai buvo padaryta] imantis veiksmų įšaldant lėšas, priklausančias fiziniams asmenims, įtrauktiems į su teroristiniais veiksmais susijusių [asmenų] sąrašą“, – sakoma pranešime, paskelbtame S. Cichanouskajos kanalu socialinėje platformoje „Telegram“.

Buvusios kandidatės į Baltarusijos prezidento postą atstovai citavo S. Cichanouskają, kad į tą banko sąskaitą pastaruoju vienintelės pervedamos lėšos buvo socialinė išmoka neįgaliam vaikui – 223 Baltarusijos rubliai (72 eurai) per mėnesį.

Anksčiau pirmadienį opozicinės Koordinacinės tarybos prezidiumo narys Pavelas Latuška taip pat pranešė, kad jo sąskaita Baltarusijos banke buvo užblokuota.

Praeitą savaitę Baltarusijos valstybės saugumo komitetas (KGB) įtraukė S. Cichanouskają, P. Latušką ir dar 15 Baltarusijos piliečių į „organizacijų ir fizinių asmenų, susijusių su teroristine veikla“, sąrašą.

Pasak KGB, taip pat buvo parengti dokumentai dėl S. Cichanouskajos ir P. Latuškos ekstradicijos atitinkamai iš Lietuvos ir Lenkijos.

Baltarusiją kelis mėnesius krėtė masiniai protestai prieš rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų, rezultatus.

Jo oponentai sako, kad rinkimai buvo suklastoti ir tikroji jų nugalėtoja yra politikos naujokė S. Cichanouskaja, kandidatavusi vietoj savo įkalinto vyro.

Baltarusijos saugumo pajėgos ėmėsi griežtų represijų prieš protestuotojus, sulaikė demonstrantų ir privertė opozicijos lyderius palikti šalį.

Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių išlaisvinimo ir naujų rinkimų.

Tačiau protestų judėjimas buvo palaipsniui nuslopintas, masiškai sulaikant žmones. Šimtai jų tvirtina, kad sulaikyti buvo kankinami.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Anonimas

Nieko baisaus lietuva duos kiek ji tik nori lietuva tai juk turtynga tokiem tik ne saviem

Nu jo

Tikra teroriste,kai detu su puodu ar keptuve per galva maza nepasirodytu.o jei rimtai tai manau kad jai nusispjaut i ta saskaita.vistiek uz ja viskas apmoketa

Anonimas

Kodėl tik dabar užblokavo ? Reikėjo nuo pirmos dienos.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS