Baltarusijos valdžia įgijo įstatyminę teisę apriboti elektroninių ryšių veiklą | kl.lt

BALTARUSIJOS VALDŽIA ĮGIJO ĮSTATYMINĘ TEISĘ APRIBOTI ELEKTRONINIŲ RYŠIŲ VEIKLĄ

Baltarusijos valdžia įgijo teisę apriboti elektroninių ryšių operatorių veiklą iškilus grėsmei nacionaliniam saugumui – tai numato elektroninių ryšių įstatymo pataisos, pasirašytos autoritarinio prezidento Aliaksandro Lukašenkos.

Kiek anksčiau pataisas patvirtino abeji Baltarusijos parlamento – Nacionalinio Susirinkimo – rūmai.

„Įstatymas numato, kad siekiant užkirsti kelią situacijoms, keliančioms grėsmę nacionaliniam saugumui, valstybė gali imtis priemonių apriboti elektroninių ryšių tinklų ir su jais susijusių elektroninių priemonių funkcionavimą (jų naudojimo laiko ir apimties apribojimas), taip pat pristabdyti elektroninių ryšių tinklų ir su jais susijusių elektroninių priemonių funkcionavimą (laikinas jų darbo nutraukimas)", – rašoma Nacionalinio teisės portalo pranešime. 

Įgaliojimai valdyti bendro naudojimo elektroninių ryšių tinklą suteikiami prie prezidento veikiančiam operatyviniam ir analitiniam centrui. 

„Vietos operatorių atsisakymas vykdyti reikalavimus pristabdyti ar apriboti tinklų ir su jais susijusių elektroninių priemonių darbą bus laikomas šiurkščiu įstatymų pažeidimu“, – nurodė portalas.

Baltarusijoje po pernai rugpjūtį vykusių prezidento rinkimų kilus masinių protestų bangai, mobiliojo ryšio operatoriai ir vartotojai dažnai susidurdavo su mobiliojo interneto blokavimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Seniai reikėjo tai padaryti. Uždaryti socialinius tinklus, o esant reikalui, išjungti ir internetą. Visi perversmai dabar daromi jo ir pinigų pagalba. Nereikia net ginklų, kaip anksčiau. Užtenka sudurninti piemenis ir tie tuoj eina į gatves.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS