Baltarusijos VRM vadovas: milicija kartais naudojo perteklinę jėgą prieš žurnalistus | kl.lt

BALTARUSIJOS VRM VADOVAS: MILICIJA KARTAIS NAUDOJO PERTEKLINĘ JĖGĄ PRIEŠ ŽURNALISTUS

Baltarusijos vidaus reikalų ministras Juryjus Karaevas pripažino, kad milicijos pareigūnai prieš žurnalistus kartais panaudoja perteklinę jėgą.

"[Žurnalistai] patys kalti, ir mes kartais, reikia pripažinti, perlenkiame. Nuolat mokau, kad su spauda pyktis negalima... Reikia suprasti, kad vietoje, kur susiduria žmonių masės ir verda tokios aistros, būti santūriam, šaltakraujiškam, kai ką tik gavai akmeniu į skydą, iš kairės į žandikaulį, o iš dešinės muša tavo draugą... Ne visada įmanoma per sekundę nustatyti, kad čia žurnalistas ir kad reikia jį apeiti“, – Kremliaus ruporu laikomai Rusijos televizijai RT sakė J. Karaevas.

Pasak jo, žurnalistai turi suprasti, kad akmenys ir kulkos lekia nesirinkdamos, todėl jiems patiems būtina pagalvoti apie savo saugumą.

„Tegu atsitraukia per kelis metrus ir iš šalies filmuoja, bet ne – lenda į patį pragarą“, – sakė ministras.

Jis paragino žurnalistus objektyviai nušviesti įvykius Baltarusijoje, o teisėsaugos struktūrų darbuotojus – prisiminti, kad „žurnalistas turi teisę filmuoti: tai jo darbas“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

nu

nu bet ne tik,,patriotai,,puola policiją, bet žurnialūgos verti gauti į kailį už savo naglumą

Arvys

Nereikia apsimetinėti geruciais kai esi tiesiog žvėris apmokytas vien mušti nepalaikančius diktatoriaus. Ten tas omon tai yra kaip asmeninė lukasenkos gvardija ir nieko bendro su teisėsauga neturi. Lyginti juos su mūsų policija yra tiesiog juokinga. Prie seimo buvo susirinkę tik vatnikai tai sakyčiau per mažai ir gavo...

pritariu

> pirmam. Tau tikrai įkišo. :)))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS