Baltarusijos žurnalistai reikalauja iš vyriausybės patikimos informacijos apie virusą | kl.lt

BALTARUSIJOS ŽURNALISTAI REIKALAUJA IŠ VYRIAUSYBĖS PATIKIMOS INFORMACIJOS APIE VIRUSĄ

Baltarusijos žurnalistų asociacija (BŽA) pirmadienį pareikalavo iš vyriausybės operatyviai informuoti visuomenę apie naujojo koronaviruso plitimą šalyje.

„Baltarusijos žurnalistų asociacija ragina Baltarusijos sveikatos apsaugos ministeriją, taip pat visas su sveikatos apsauga susijusias valstybines įstaigas ir tarnybas kasdien operatyviai teikti visuomenei patikimą informaciją apie COVID-19 plitimą šalyje, taip pat gydytojų rekomendacijas“, – nurodoma nevyriausybinės organizacijos pareiškime.

BŽA taip pat paragino organizuoti institucijų darbą tokiu būdu, kad kiekvienas žurnalistas galėtų greitai gauti tikslius, patikimus ir savalaikius duomenis apie padėtį Baltarusijoje.

Nevyriausybinė organizacija konstatavo, jog respublikoje auga koronavirusu užsikrėtusių asmenų skaičius.

„Tokiu metu žiniasklaidos darbas reikalauja maksimalaus profesionalumo, veiksmingumo ir informacijos tikrinimo, kalbant tiek apie kiekvieną konkretų atvejį, tiek apie bendrąją padėtį. Tačiau teisingas žiniasklaidos darbas yra neįmanomas, jei kompetentingos valstybės institucijos operatyviai ir patikimai neinformuos žurnalistų, neatsakinės į klausimus ir užklausas“, – nurodė asociacijos atstovai.

„Geriausia priemonė prieš melagingų naujienų atsiradimą ir skleidimą žiniasklaidoje – operatyvus oficialios, teisingos informacijos pateikimas“, – pridūrė jie.

BŽA pareiškė nustačiusi atvejų, kai žurnalistai negalėjo greitai gauti informacijos apie infekcijos plitimą Baltarusijoje.

„Primename, kad Konstitucijos 34 straipsnis garantuoja Baltarusijos Respublikos piliečiams teisę gauti, saugoti ir skleisti išsamią, patikimą ir savalaikę informaciją apie valstybės institucijų veiklą, politinį, ekonominį gyvenimą, aplinkos būklę, ir numato, kad piliečių teisių bei laisvių užtikrinimas yra pagrindinis valstybės tikslas“, – reziumavo NVO.

Iki kovo 27-osios, kai Sveikatos apsaugos ministerija pateikė vėliausius duomenis, šalyje buvo užregistruoti 94 užsikrėtimo virusu atvejai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Jankių kurstomi trizniai sujudo, paniką skleisti nori....bandys Lukašenką nuversti baltarusiški gabriukai....

kavianskas

nematai viruso skraidant-nemyzk i bata o gerk snapsa...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS