Baltieji rūmai „apėjo“ tviterio taisykles ir pakartojo skandalalingą D. Trumpo įrašą | kl.lt

BALTIEJI RŪMAI „APĖJO“ TVITERIO TAISYKLES IR PAKARTOJO SKANDALALINGĄ D. TRUMPO ĮRAŠĄ

Baltieji rūmai penktadienį „apėjo“ socialinio tinklo „Twitter“ taisykles ir patys paskelbė prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) žinutę, kuri šioje interneto platformoje buvo paslėpta dėl politikos bei taisyklių pažeidimo.

Atsakomasis prezidento administracijos žingsnis rodo augančią įtampą tarp „Twitter“ ir D. Trumpo, šiame tinkle turinčio daugiau nei 80 mln. sekėjų ir kasdien jame viešinančio savo politinius  sprendimus, puolančio savo priešininkus ir komentuojančio svarbiausias naujienas.

„Twitter“ paskelbė, kad vėlų vakarą paskelbtas D. Trumpo  įrašas apie smurtinius protestus Mineapolyje, kuriame protestuotojus jis vadina „banditais“ ir perspėja dėl kariuomenės įsikišimo, prieštarauja interneto platformos politikai.

„Kai prasideda plėšikavimas, prasideda ir šaudymas“, – parašė D. Trumpas.

Tviteris paskelbė, kad prezidento žodžiai „pažeidžia mūsų politiką dėl smurto šlovinimo“, ir įrašą paslėpė.

Tačiau oficiali Baltųjų rūmų interneto svetainė nusprendė „apeiti“ tviterį ir pakartojo prezidento įrašą.

Ketvirtadienį Ovaliajame kabinete D. Trumpas pasirašė vykdomąjį įsaką, kuriuo siekiama pertvarkyti socialinių tinklų reguliavimą. Šis žingsnis, kurį kritikai pasmerkė kaip teisiškai abejotiną politinio keršto aktą, buvo žengtas po to, kai antradienį tviteris pažymėjo kaip klaidinančias dvi D. Trumpo paskelbtas žinutes daug aistrų keliančiu balsavimo paštu klausimu.

D. Trumpas tvirtina, kad ši interneto platforma, kurioje jis siekia užgožti savo varžovą demokratų kandidatą lapkritį vyksiančiuose prezidento rinkimuose, yra prieš jį nusiteikusi.

D. Trumpo padėjėjas socialinės žiniasklaidos ir „Twitter“ reikalams Danas Scavino (Danas Skavinas) savo nuomonę šiuo klausimu taip pat paskelbė įrašu tviteryje.

„Tviteris yra pilnas šūdo – vis daugiau ir daugiau žmonių pradeda jo gauti“, – parašė jis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS