Baltieji rūmai informuos Kongresą dėl pranešimų apie rusų branduolinį ginklą kosmose | kl.lt

BALTIEJI RŪMAI INFORMUOS KONGRESĄ DĖL PRANEŠIMŲ APIE RUSŲ BRANDUOLINĮ GINKLĄ KOSMOSE

  • 7

Jungtinių Valstijų prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) nacionalinio saugumo vadovas ketvirtadienį informuos aukščiausio rango įstatymų leidėjus po to, kai jie įspėjo apie grėsmę, kuri, kaip pranešama, susijusi su Rusijos siekiu sukurti kosminę branduolinę ginkluotę.

Baltųjų rūmų patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas (Džeikas Salivanas) surengs uždarą susitikimą su Kongreso lyderiais po to, kai JAV žiniasklaida pranešė, kad Rusija kuria ginklą, galintį sunaikinti Vakarų palydovus.

Maskva neigia „piktavališkus“ ir „nepagrįstus“ pranešimus, pavadinusi juos Baltųjų rūmų gudrybe bandant priimti daugiamilijardinį karinės pagalbos Ukrainai paketą, kuris įstrigo Kongrese.

Po to, kai JAV Atstovų Rūmų žvalgybos komiteto pirmininkas Michaelas Turneris (Maiklas Terneris) trečiadienį staiga paskelbė mįslingą pareiškimą apie „rimtą grėsmę nacionaliniam saugumui“, Vašingtone įsivyravimo nerimo nuotaikos.

Respublikonas paprašė J. Bideno išslaptinti visą informaciją apie nenustatytą grėsmę, kad JAV ir jų sąjungininkės galėtų „atvirai aptarti atsakomuosius veiksmus“.

Tuomet amerikiečių žiniasklaida pranešė, kad tai susiję su Rusijos planais dislokuoti kosmose branduolinį ginklą, kuris galėtų būti nukreiptas į palydovus.

JAV pareigūnai teigė, kad ši grėsmė nėra susijusi su aktyviu ginklu ar ginklu, kuris galėtų būti nukreiptas į žmones, tačiau pridūrė, kad ji yra reikšminga.

Jie taip pat atkreipė dėmesį į respublikonų Atstovų Rūmų pirmininko Mike'o Johnsono (Maiko Džonsono) komentarus, kuriuose teigiama, kad „nėra reikalo kelti visuomenės nerimo“.

Tačiau staigus pranešimas papiktino J. Sullivaną, kuris išreiškė nusivylimą dėl to, kad M. Turneris išėjo į viešumą prieš ketvirtadienį jau suplanuotą pasitarimą.

J. Sullivanas sakė, kad susitiks su keturiais Atstovų Rūmų nariais, priklausančiais partijų lyderių grupei ir svarbiausiais žvalgybos komiteto nariais.

Jis atsisakė patvirtinti, kad aptars grėsmę saugumui, tačiau atkreipė dėmesį į svarbą, sakydamas, kad tai „iš tikrųjų labai neįprasta“, kai patarėjas nacionalinio saugumo klausimais „asmeniškai“ kreipiasi į Atstovų Rūmų narius.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

Sulivanas kurwa turi pamosuoti ir pamakaluoti virs galvos koki buteliuka ar ka. Tokia pas amerikosus jau tradicija . Siaip tokiu pyzdiozu niekas netiki.

Nebėr kantrybės

Kur ginklai Ukrainai???

klausimėlis

Tipo sprogus rusų branduoliniam ginklui bus išvesti iš rikiuotės tik JAV žvalgybiniai palydovai, o visi kiti, tame tarpe ir rusų nenukentės? O jeigu jis bus naudojamas vienetiniam palydovų naikinimui, - tai kam jis branduolinis? Kas čia tą šūdą mala?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS