Baltieji rūmai: JAV sutarė dėl muitų su Japonija | kl.lt

BALTIEJI RŪMAI: JAV SUTARĖ DĖL MUITŲ SU JAPONIJA

Donaldas Trumpas paskelbė, kad Jungtinės Valstijos pasiekė preliminarų susitarimą su Japonija dėl dvišalių muitų, nepaisant prezidento pareiškimų, kad Tokijas prekyboje su JAV turėjo nesąžiningą pranašumą.

D. Trumpas ir Japonijos premjeras Shinzo Abe rugpjūtį tvirtino, kad muitų susitarimas jau beveik užbaigtas, o formali pasirašymo ceremonija turėtų įvykti rugsėjį Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos susitikimo metu.

„Man malonu pranešti, kad mano administracija pasiekė preliminarų prekybos susitarimą dėl muitų barjerų su Japonija“, – laiške Kongresui, kurį išplatino Baltieji rūmai, cituojamas D. Trumpas.

„Tikiuosi, kad susitarimas įsigalios artimiausiomis savaitėmis“, – pridūrė JAV prezidentas.

Pasak D. Trumpo, derybos su Japonija vyks ir toliau, kad būtų pasiektas „visapusiškas prekybos susitarimas, kuris užtikrins sąžiningą ir abipusišką prekybą“.

Išplatintame laiške taip pat teigiama, kad sutarta ir dėl skaitmeninės prekybos, tačiau JAV muitai japoniškiems automobiliams pranešime neminimi.

JAV pareigūnai anksčiau tvirtino, kad Jungtinių Valstijų-Japonijos prekybos susitarimas padės amerikiečių ūkininkams, kuriems ypač pakenkė JAV ir Kinijos prekybos karas. Ūkininkai yra itin svarbi D. Trumpo elektorato dalis 2020-ųjų JAV prezidento rinkimuose.

D. Trumpo sąjungininkas Sh. Abe praeitą mėnesį tikino, kad abi šalys susitarė tik po „intensyvių derybų“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS