Baltieji rūmai siūlo naują 916 mlrd. dolerių dydžio JAV ekonomikos skatinimo paketą | kl.lt

BALTIEJI RŪMAI SIŪLO NAUJĄ 916 MLRD. DOLERIŲ DYDŽIO JAV EKONOMIKOS SKATINIMO PAKETĄ

JAV iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas antradienį pristatė naują 916 mlrd. dolerių (apie 754 mlrd. eurų) dydžio ekonomikos paramos planą, kuriuo siekiama iš aklavietės išvesti jau kelis mėnesius dėl papildomos paramos įstrigusį JAV Kongresą.

Pasak S. Mnuchino, šis planas, kuris yra šiek tiek didesnis nei praeitą savaitę senatorių pristatytas 908 mlrd. dolerių dydžio planas, suteiktų „lėšų valstijų ir vietos valdžiai bei patikimą apsaugą nuo skolų verslams, mokykloms ir universitetams“.

Būtent dėl šių lėšų skyrimo iki šiol nesutarė Kongreso demokratai ir respublikonai. S. Mnuchinas teigė antradienį pristatęs siūlymą Atstovų Rūmų pirmininkei demokratei Nancy Pelosi bei aptaręs jį su prezidentu Donaldu Trumpu ir Senato respublikonų daugumos lyderiu Mitchu McConnellu.

„Tikiuosi sulaukti abiejų partijų sutarimo, kad galėtume suteikti šią kritiškai svarbią paramą Amerikos darbuotojams, šeimoms ir verslui“, – sakė S. Mnuchinas.

Ilgus mėnesius demokratai ir respublikonai Kongrese negalėjo sutarti dėl antro ekonomikos skatinimo paketo. Pirmasis 2,2 trln. dolerių dydžio paketas buvo priimtas vos prasidėjus koronaviruso pandemijai kovo mėnesį.

Tiesa, dauguma paramos priemonių jau nebegaliojo, o šis S. Mnuchino siūlomas planas gali tapti vienu paskutinių dabartinės JAV valdžios veiksmų iki sausio, kai išrinktasis JAV prezidentas Joe Bidenas pradės eiti savo pareigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS