Bangladešo premjerė: opozicijos lyderė bando sukelti anarchiją | kl.lt

BANGLADEŠO PREMJERĖ: OPOZICIJOS LYDERĖ BANDO SUKELTI ANARCHIJĄ

  • 0

Bangladešo ministrė pirmininkė Sheikh Hasina (Šeich Hasina) pirmadienį apkaltino opozicijos lyderę Khaleda Zia (Chalidą Ziją) mėginimu sukurti anarchiją, kai ši jos arši priešininkė paragino pradėti protestus ir nuversti šalies vyriausybę.

"Raginu BNP (Bangladešo nacionalistų partijos) lyderius nutraukti bombų ir granatų atakas, diversijos veiksmus, žudymus, padeginėjimus ir turto naikinimą", - sakė Sh.Hasina savo kalboje, praėjus lygiai metams po pergalės rinkimuose, kuriuos boikotavo Kh.Zia vadovaujama BNP partija.

"Jūsų pasirinktas kelias neduos naudos žmonėms. Tačiau jūs prarasite visuomenės tikėjimą ir pasitikėjimą", - sakė ji, kaltindama Kh.Zia 20-ies partijų islamistų opozicinį aljansą mėginimu sukelti "anarchiją ir nestabilumą" savo šalyje.

"Mes norime ištrūkti iš to užburto nesveikos politikos rato, - kalbėjo premjerė, pridurdama, kad opozicija padarė "politinę klaidą" boikotuodama rinkimus. - Kodėl už šią klaidą turi mokėti žmonės?"

Vyriausybės vadovės kalba nuskambėjo po Kh.Zia raginimo savo rėmėjams išeiti į gatves ir priversti Sh.Hasiną sutikti su naujais rinkimais, vadovaujant neutraliai laikinajai vyriausybei.

Kaip pranešė policija, mažiausiai keturi protestuotojai buvo nušauti per susirėmimus su saugumo pajėgomis ir valdančiosios partijos šalininkais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS