Belgijoje į protestą susirinko 70–80 tūkst. žmonių: reikalauja kovoti su infliacija | kl.lt

BELGIJOJE Į PROTESTĄ SUSIRINKO 70–80 TŪKST. ŽMONIŲ: REIKALAUJA KOVOTI SU INFLIACIJA

Briuselio centre pirmadienį protestuoja 70-80 tūkst. žmonių, be to, vyksta plataus masto streikas, pranešė Belgijos naujienų agentūra „Belga“, remdamasi policijos ir profsąjungų duomenimis.

Dėl visoje šalyje vykstančių protestų Belgijoje smarkiai sutriko kelionės, o Briuselio oro uostas dėl saugumo personalo trūkumo buvo priverstas atšaukti visus išvykstančius skrydžius.

Kai kurios pagrindinės Belgijos profesinės sąjungos paragino rengti streikus, reikalaudamos įstatymų pakeitimų, kad būtų kovojama su mažėjančia perkamąja galia po COVID-19 pandemijos ir rekordine infliacija, pranešė „Belga“.

Oro bendrovė „Brussels Airlines“ jau praėjusią savaitę paskelbė, kad pirmadienį atšauks skrydžius, nes streikuose dalyvauja antžeminis personalas, įdarbintas saugos bendrovėje G4S, teigė naujienų agentūra.

Belgijos geležinkelių operatorė SNCB, kuri streike nedalyvauja, parūpino papildomų traukinių, kad protestuotojai galėtų nuvykti į sostinę, teigia „Belga“.

Tačiau streikas paveikė ir kitus transporto paslaugų teikėjus: Briuselyje šiuo metu veikia tik viena metro linija, o kai kurių kitų Belgijos provincijų viešasis transportas teikia mažiau paslaugų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jonas

Aktyvi tauta ,taip ir turi būti,tai ne lietuviai avinai, runkeliai,balvonai,šunauja.Del savo geresnio gyvenimo neištare nei žodžio.Elektara pabarango dvigubai,sugalvojo" nepriklausomus" tiekėjus kad atrodytų lygtai viskas tvarkoje ,tokia sistema nėra ko pyktį.Faktiškai jie visi buvo akcininkais.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS