Belgijoje prieš ES viršūnių susitikimą tvyro didelė įtampa dėl saugumo | kl.lt

BELGIJOJE PRIEŠ ES VIRŠŪNIŲ SUSITIKIMĄ TVYRO DIDELĖ ĮTAMPA DĖL SAUGUMO

  • 2

Europos Sąjungos aukščiausiojo lygio susitikimo išvakarėse trečiadienį Briuselyje tvyrojo didelė įtampa dėl saugumo, policijai pradėjus vyro, kuris siuntė grasinančius pranešimus, paiešką.

Vėliau Briuselio prokuratūra pranešė, kad pareigūnai sulaikė su šia byla susijusį vyrą ir tikrina jo tapatybę.

Policijos operacija surengta praėjus savaitei po to, kai vienas vyras, islamistų užpuolikas, nušovė du švedus, o trečią sužeidė. Pareigūnai pranešė, kad įtariamasis tunisietis per policijos operaciją buvo nukautas.

Vyro, siuntusio grasinančius pranešimus, paieška prasidėjo dviejų dienų ES aukščiausiojo lygio susitikimo išvakarėse. Kuo tiksliai grasino vyras nenurodoma.

Ketvirtadienį prasidėsiančiame ES aukščiausiojo lygio susitikime dalyvaus 27 bloko šalių vadovai. Be kitų temų susitikime taip pat bus aptariamas Izraelio ir „Hamas“ karas.

Išpuolis sukėlė politinį šoką Belgijoje, kai paaiškėjo, kad dėl daugybės pareigūnų aplaidumo šauliui buvo skirta nepakankamai dėmesio, nors Tunisas aktyviai siekė jo ekstradicijos,

Dėl šio incidento praėjusį savaitgalį atsistatydino teisingumo ministras.

Po išpuolio Belgija terorizmo pavojaus lygį pakėlė iki antro aukščiausio, pagal kurį grėsmė laikoma rimta.

Trečiadienį federalinė prokuratūra taip pat pranešė, kad sulaikė įtariamąjį, turėjusį pusiau automatinį šautuvą, kuriuo buvo nužudyti du švedai. Vėliau trečiadienį jis bus apklaustas ir tik tada bus priimtas sprendimas dėl suėmimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Neverta

jaudintis! Be tu "virsuniu" - Europa gyventu geriau!

Isvada

Dar daugiau prisileiskit spalvotu teroristu, greit is namu neiseisit.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS