Berlynas laikinai stabdo jaunesnių nei 60 metų žmonių skiepijimą „AstraZeneca“ vakcina | kl.lt

BERLYNAS LAIKINAI STABDO JAUNESNIŲ NEI 60 METŲ ŽMONIŲ SKIEPIJIMĄ „ASTRAZENECA“ VAKCINA

Berlynas antradienį sustabdė jaunesnių nei 60 metų žmonių skiepijimą „AstraZeneca“ vakcina nuo COVID-19 po naujų pranešimų apie kraujo krešulių susidarymą pacientams, paskiepytiems šiuo preparatu.

„Laikinai nutraukiame vakcinaciją „AstraZeneca“ vakcina jaunesniems nei 60 metų žmonėms“, pranešė Vokietijos sostinės sveikatos ministrė Dilek Kalayci (Dilek Kalaiči). Ji pridūrė, kad tai tėra „laikina priemonė“, miestui laukiant oficialių rekomendacijų iš federalinių sveikatos apsaugos pareigūnų.

„Berlyne neturime rimtų pašalinio poveikio atvejų“, – paaiškino D. Kalayci ir pridūrė, kad „visi, kas jau gavo „AstraZeneca“ skiepą, įgijo labai gerą apsaugą“.

Vokietijos farmacijos sektorių prižiūrintis Paulio Ehrlicho (Paulio Erlicho) institutas (PEI) iki šiol yra paskelbęs apie 31 atvejį, kai „AstraZeneca“ preparato gavusiems asmenims susidarė kraujo krešulių, antradienį pranešė savaitraštis „Der Spiegel“.

Kaip pranešama, beveik visi šie žmonės yra jaunesnio ir vidutinio amžiaus moterys, todėl kelios Vokietijos ligoninės sustabdė jaunesnių kaip 55 metų moterų skiepijimą šia vakcina.

Pasak D. Kalayci, Vokietijos žemių sveikatos ministrai antradienį surengs pasitarimą ir kad Vokietijos vakcinų komisija turėtų greitai paskelbti naują rekomendaciją dėl „AstraZeneca“ vakcinos.

Pirmadienį Kanada irgi rekomendavo sustabdyti jaunesnių kaip 55 metų žmonių skiepijimą šiuo preparatu, „kol bus atlikta išsamesnė analizė“.

„AstraZeneca“ vakcinos sėkmė buvo permaininga. Jungtinė Karalystė, kurioje šis preparatas buvo sukurtas, uoliai palaiko jos vartojimą, tačiau Pietų Afrika šio preparato visiškai atsisakė, o kovo viduryje keliolika Europos valstybių buvo laikinai sustabdžiusios jo vartojimą. Vėliau dauguma jų vakciną vėl leido naudoti, bet nustatė kai kurių apribojimų dėl amžiaus.

Prancūzijoje šia vakcina dar skiepijami tik vyresni kaip 55, o Ispanijoje – vyresni kaip 65 metų žmonės.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

W

Žurnalistams derėtų labiau domėtis tuo kas vyksta pasaulyje ir kodėl tai vyksta. Vakar ne tik Berlynas, bet ir Miunchenas, Kelnas ir didžioji dalis NRW apygardų buvo sustabdę skiepijimą Astra. Po vakar vakare vykusio kanclerės, žemių prezidentų ir jų sveikatos ministrų posėdžio, skiepijimas Astra jaunesnių nei 60 metų asmenų sustabdytas visoje Vokietijoje (be jokios laikinumo ar dar kokios nors išlygos). Ši vakcina palikta tik 60-69 metų asmenų grupei. Priežastis: pernelyg didelė smegenų kraujagyslių trombozės rizika. Šaltinis: visa Vokietijos spauda ir Roberto Kocho institutas. Tiem, kam aktualus skiepijimosi Astra klausimas, informuokitės patys, nes Lietuvos spaudoje apie tai pranešama nebus, valdžios atstovai ir ekspertai to taip pat nekomentuos.

argi

dar neaisku kad jaunesnius dar galima isnaudot o kiti tik greiciau AA taip dirba ireminti konai merkel macron ir visi kt ireminti /kazkieno/ P statytiniai ?......

Permaininininkkkkuuui

O tu ten buvai ? Su Ikarusu vaziavai ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS