Berlynas smerkia Rusijos branduolinio ginklo dislokavimą Baltarusijoje | kl.lt

BERLYNAS SMERKIA RUSIJOS BRANDUOLINIO GINKLO DISLOKAVIMĄ BALTARUSIJOJE

Vokietija sekmadienį pasmerkė Rusijos prezidento Vladimiro Putino sprendimą Baltarusijoje dislokuoti taktinius branduolinius ginklus ir taip priartinti šią ginkluotę prie Europos Sąjungos sienos.

Su anonimiškumo sąlyga kalbėjęs Vokietijos užsienio reikalų ministerijos pareigūnas naujienų agentūrai AFP sakė, kad tai dar vienas Rusijos bandymas gąsdinti branduoliniu ginklu.

Maskvos žingsnis neprivers Vokietijos „nukrypti nuo mūsų kurso“, teigė šaltinis.

„Prezidento Putino palyginimas su branduolinių ginklų dalijimusi NATO yra klaidinantis ir nepateisina Rusijos paskelbto žingsnio“, – pridūrė jis.

Ji jau seniai savo taktinius branduolinius ginklus laiko savo sąjungininkų teritorijoje

Pasak šaltinio, Baltarusija taip pat prieštarautų savo pačios tarptautinėms deklaracijoms, kad yra nebranduolinė zona.

Šeštadienį V. Putinas pateisino savo žingsnį, sakydamas, jog „čia nėra nieko neįprasto: JAV tai daro jau dešimtmečius“.

„Ji jau seniai savo taktinius branduolinius ginklus laiko savo sąjungininkų teritorijoje“, – duodamas interviu Rusijos televizijai teigė šios šalies vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

> Berlynas...

"Kulverstuk", apsiramink ir pamirsk Berlyna. Ziurek, kad ant kremliaus griuvesiu raudona veliava su zvaigzdutemis neiskiltu. :)))

BERLYNAS GREITAI PAMIRŠO...

Kokia vėliava ne taip seniai buvo iškelta ant Raichstago. Prisiprašysite...

KAS TADA KURSTYMO POLITIKĄ PRAVEDĖ?????

Balansas turi būti.... taip kaip balansas valstybių-- dalis UKRAINAI padeda .Dalis RUSIJAI padeda.... Nereikėjo vakarų Ukrainos ukrainiečiams brutaliai pulti rytų Ukrainos ukrainiečius-karo pradžia...Kai pasibaigs karas kažkas kažką prakeiks... Jauni ukrainiečiai LIETUVOJE -- kodėl nekariauja? Kodėl jauni lietuviai išvažiuoja šeimas kurti kitur? Aš smerkiu valdiškų mokyklų ir gydimo įstaigų naikinimą ,nes nekakinu pinigais.... AŠ NENORIU BAUDŽIAVINĖS ,BE SOCIALINIŲ GARANTIJŲ SANTVARKOS---NE DĖL TOKIOS BUVOM PASIRUOŠĘ MIRTI
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS