A. Blinkenas: abi Sudano kariaujančios pusės įvykdė karo nusikaltimų | kl.lt

A. BLINKENAS: ABI SUDANO KARIAUJANČIOS PUSĖS ĮVYKDĖ KARO NUSIKALTIMŲ

  • 2

Jungtinės Amerikos Valstijos trečiadienį pareiškė, kad abi kariaujančios pusės Sudane įvykdė karo nusikaltimų, o sukarintos greitojo palaikymo pajėgos (RSF) taip pat yra atsakingos už etninį valymą ir nusikaltimus žmoniškumui.

Sudano kariuomenė ir sukarintos pajėgos „privalo nedelsiant nutraukti šį konfliktą, laikytis savo įsipareigojimų pagal tarptautinę humanitarinę ir žmogaus teisių teisę ir patraukti atsakomybėn asmenis, atsakingus už įvykdytus žiaurumus“, – teigiama JAV valstybės sekretoriaus Antony Blinkeno (Entonio Blinkeno) pareiškime.

Sudane mūšiai tarp kariuomenės vado Abdel Fattaho al Burhano (Abdel Fataho Burhano) pajėgų ir jo buvusio pavaduotojo Mohamedo Hamdano Daglo sukarintų greitojo palaikymo pajėgų (RSF) prasidėjo balandžio 15 dieną, kilus ginčui dėl planuojamo RSF integravimo į reguliariąją kariuomenę.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Lietuvis

Labai gerai kad jankiu imperijalistų kongresas nepatvirtino finansavimo nes užblokavo respublikonai, šaunuoliai !!!!

TAS "NEKALTAS" ŠUNELIS GALĖJO PRIDĖTI...

Tik viena Amerika yra "šventi" ir "demokratiški" Ne jie pirmieji ir vieninteliai panaudojo atominį ginklą prieš žmoniją. Ne jie trūčino vietnamiečius dujomis, su žeme sulygino Jugoslaviją, Iraką, Afganistaną, Libiją. Ne jie po šiai dienai terorizuoja ir išnaudoja Afrikos, Azijos valstybes. O pradžių pradžia - buvo išnaikinti Amerikos tikrieji šeimininkai - indėnai. Ir tai tęsiasi po šiai dienai. Akivaizdus pavyzdys - Ukraina. Eilėje stovi dar Taivanis ir žydų ginimas...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS